Magistrala 2 de metrou va fi extinsă până la Centura de Sud din București

Redactor:
Laura Cojocaru
Cele mai importante știri ale după-amiezii

Primăria Sectorului 4 va semna în această săptămână protocolul de colaborare cu SC Metrorex SA pentru prelungirea magistralei 2 de metrou, cu încă o stație, până la Centura din zona de sud a Capitalei, potrivit viceprimarului Sectorului 4, Andrei Trocan.

Demersul a fost aprobat, săptămâna trecută de Consilul General al Municipiului București și va fi urmat de întocmirea unui studiu de fezabilitate și, anul viitor, de realizarea investiției.

„După semnarea protocolului de colaborare se va putea începe lucrul la Studiul de Fezabilitate (SF) al lucrării. În prezent, pe porțiunea dintre Berceni, ultima stație de pe Magistrala 2 și locul viitoarei stații din apropierea liniei de centură există o singură linie de suprafață, folosită pentru diverse transporturi. Anul viitor vrem să realizăm investiția, dar așteptăm de la Metrorex o estimare a costurilor, în baza SF. Eliberarea studiului poate dura chiar trei luni”, a transmis viceprimarul Sectorului 4, Andrei Trocan, prin intermediul unui comunicat de presă remis marți MEDIAFAX.

„Această cale de rulare ar putea deservi transportului de persoane și ar aduce beneficii locuitorilor Sectorului 4, precum și cetățenilor aflați în tranzit prin zona respectivă”, prevede expunerea de motive care a stat la baza proiectului Hotărârii de Consiliu prin care Primăria Sectorului 4 a cerut acordul Consiliului General al Municipiului București (CGMB), pentru protocolul de colaborare cu Metrorex.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a precizat că, în aceste condiții, costurile pot fi susținute din bugetul local al Sectorului 4.

Conform statisticilor, Magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex și suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii rețele de transport subteran din Capitală.

 

Inchide