Mai mulți ucraineni s-au bătut ca în filme în fața unui restaurant din București. Poliția s-a sesizat din oficiu

Publicat: 02/08/2022, 14:08

Mai mulți refugiați ucraineni s-au bătut între ei, în noaptea de luni spre marți, în fața unui restaurant din Sectorul 4, unde consumaseră băuturi alcoolice. Scandalagiii au fost despărțiți de un echipaj al Secției 16.

Polițiștii bucureșteni au intervenit în jurul orei 00.15, în fața unui restaurant, după ce au fost anunțați că mai multe persoane s-au luat la bătaie.

Potrivit unor surse judiciare, polițiștii au ajuns la fața locului în mai puțin de cinci minute și au găsit mai multe persoane cu cetățenie ucraineană care făceau gălăgie și își împărțeau pumni.

Scandalagiii au fost identificați însă au refuzat să colaboreze cu autoritățile române. În plus, au spus că nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru că niciuna dintre persoanele implicate nu a depus plângere, polițiștii au demarat o anchetă din oficiu, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Sursele citate au declarat, pentru Gândul, că bătăușii fac parte dintr-un grup de ucrainei care frecventează localul respectiv. Aceștia obișnuiesc să consume băuturi alcoolice în exces, iar cu alte ocazii ar fi intrat în conflict cu personalul.

Au învățat cuvinte jignitoare în limba română

Cu toate că nu vorbesc fluent limba română, aceștia ar fi învățat deja mai multe cuvinte jignitoare. Astfel, ucrainenii ar fi avut, cu alte ocazii, mai multe conflicte verbale și cu angajații restaurantului și li s-ar fi pus în vedere că, dacă nu-și controlează comportamentul, nu vor mai avea voie înăuntru.

Luni seară, aceștia ar fi revenit alături de soțiile lor. Conform unor martori, erau deja băuți și ar fi consumat aproximativ zece sticle cu bere. La un moment dat, ar fi început să strige unii la alții, în limba ucraineană, după care ar fi ieși în stradă, unde, așa cum reiese și din imaginile surprinse de una dintre camerele de supraveghere din zonă, s-au încăierat.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase