Măicuțele de la Mănăstirea „Petru Vodă” din Piatra Neamț îi cântă „Sfânta tinerețe legionară” părintelui Justin Pârvu. VIDEO

Redactor:
Gândul
Două videoclipuri postate pe YouTube.com arată un grup de măicuțe cântându-i "Sfânta tinerețe legionară" - unul din simbolurile mișcării legionare - arhimandritului Justin Pârvu, starețul Mănăstirii "Petru Vodă" din Piatra Neamț

Douăvideoclipuri postate pe YouTube.com arată un grup de măicuțecântându-i „Sfânta tinerețe legionară” – unul dinsimbolurile mișcării legionare – arhimandritului Justin Pârvu,starețul Mănăstirii „Petru Vodă” din Piatra Neamț. User-ul care aîncărcat videoclipurile pe site, tooberme, susține cămăicuțele sunt de la aceeași mănăstire, iar evenimentele s-aupetrecut cu ocazia zilei de naștere a lui Pârvu (n.r. – 10februarie), din 2009 și 2011, când părintele a împlinit 90,respectiv 92 de ani, a scris, în ediția de astăziHotnews.ro.

  • Centrul pentru Monitorizarea și CombatereaAntisemitismului din România (MCA România) a transmis deja unprotest oficial Patriarhiei, în care atrage atenția că BisericaOrtodoxă Română (BOR) promovează ideologia de extremă dreaptă în”lăcașurile de spiritualitate ortodoxă”.

Până la această oră, reprezentanțiiPatriarhiei Române, ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei(de care ține Mănăstirea „PetruVodă”) și ai MCA România nu au putut fi contactațipentru a oferi un punct de vedere oficial asupraevenimentelor.

Vezi mai josreacția părintelui Justin Pârvu și a măicuțelor,când acestea încep să-i cânte „Sfântă tinerețelegionară” (laminutul 1:51):

Vezi și video-ul din2010:

Cântecul, compus de Radu Gyr, este unul dinimnurile mișcării legionare din România.

Ascultă aicicântecul

SFÂNTĂ TINEREȚELEGIONARĂ

PărinteleJustin Pârvu s-a remarcat între slujitorii BOR drept un contestatarvehement al pașapoartelor biometrice. „Cei care nu se opunimplementării actelor de identitate electronice și nu văd niciunpericol în acceptarea lor trebuie să fie conștienți că săvârșesc unpăcat împotriva evidenței. (…) Dacă penitentul nu renunță la actelecu cip, după ce a fost mai înainte (…) mustrat, noi, mănăstireaPetru Vodă, nu ne putem asuma ca acesta să fie dezlegat laspovedanie, decât dacă renunță la aceste acte și acceptă canonul deîndreptare”, scria arhimandritul, într-un comunicat postat pesite-ul instituției pe care o conduce. (MihaiSchiau)

Inchide