Mama de 240 de kilograme a murit plimbată între trei spitale

Redactor:
Maria Manoliu
Mama de 240 de kilograme a murit plimbată între trei spitale
Femeia de 240 de kilograme care a născut o fetiță în luna februarie a acestui an a murit, duminică dimineață, la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, unde fusese adusă în stop cardio-respirator de la Slatina.

Plimbată între trei spitale, femeia de 240 de kilograme,devenită mamă acum șase luni, a murit duminică dimineață, laCraiova. Potrivit medicilor, Victoria Lăcătușu de 24 de ani, dincomuna Drăghiceni județul Olt, a murit duminică dimineață, în jurulorei 5, la Spitalul Județean din Craiova, în urma unui stopcardio-respirator. Sora ei, Cristina Șoșoiu, a declarat pentruGândulcă Victoria nu se simțea bine încă de joi.

„Avea febră, tușea, o dureau picioarele și capul. Sâmbătă a spuscă nu-și mai simte corpul. Am chemat salvarea care a dus-o laspitalul din Caracal. De la Caracal ne-au trimis la Slatina. Aicine-au ținut două-trei ore, deși am cerut să plecăm la Craiova.Ne-au ținut ba pe la urgențe, ba pe jos, ba pe sus. Medicii au spuscă nu pot să o facă să respire, că n-au tuburi. În final s-aurăzgândit și ne-au trimis la Craiova”, a declarat CristinaȘoșoiu.

Aceasta a mai spus că „responsabili pentru moartea VictorieiLăcătușu sunt medicii de la Slatina care n-au trimis-o la timp laCraiova. Am să-i dau în judecată”.

Directorul spitalului din Slatina: „A fost nevoie deșapte persoane să o ducem în sala de operații”

Directorul Spitalului din Slatina, Romeo Stănculescu, susține căfemeia de 240 de kilograme a fost diagnosticată la internare cuinsuficiență respiratorie acută, stare febrilă și obezitatemorbidă. „La noi a ajuns duminică, în jurul orei 0.30. Nu puteam săo trimitem la Craiova înainte să o stabilizăm. La internare aveafebră 39. A fost nevoie de șapte persoane ca să o putem duce însala de operații, să o intubăm, ventilăm și să-i punem sondă pentrudiureză. Am chemat de acasă încă trei medici din care doi au fostanesteziști. I-au fost recoltate analizele în regim de urgență și,când saturația oxigenului a fost de 90 la sută, am chemat ambulanțași am luat legătura cu o echipă de medici de la Spitalul JudețeanCraiova. Dacă nu o stabilizam, bolnava nu rezista pe drum.SpreCraiova a plecat în jurul orei 2.30, la noi nestând mai mult dedouă ore.Transportul acestei bolnave a necesitat un efort deosebit.Din informațiile mele, la Craiova a stat, se pare, în jur dejumătate de oră în autosanitară până să fie preluată” .

Managerul Spitalului Județean Craiova: „Ne-am luptat săo resuscităm”

„A fost adusă în stop cardio-respirator. S-a încercatresuscitarea ei timp de 30 de minute, însă nu s-a mai putut facenimic pentru a-i salva viața. Ne-am luptat să o resuscităm. Știțicâți oameni au fost ca să o dea jos din ambulanță? Știți cât degreu se intubează că nu îi găseau gâtul?”, a declarat pentrucorespondentul Pro tv managerul SJU Craiova, Florin Petrescu.Medicii susțin că, „în condițiile în care ea suferea de o obezitatemorbidă, puteau apărea foarte multe complicații care să ducă ladecesul pacientei. I se va face necropsia pentru a stabili cuexactitate cauzele care au dus la decesul pacientei”. Explicația numulțumește familia decedatei. Aceasta vrea să afle oficial de cefemeia a fost plimbată între spitale. „De ce au plimbat-o întrespitale? De la Caracal la Slatina, de la Slatina la Craiova?Trebuie să dea explicații de ce a murit fata mea”, au spuspărinții. Potrivit mamei decedatei, „ieri (sâmbătă-n.r) a venitacasă… Am tăiat trei pui, iar Victoria a mâncat un pui cu saramurăși niște pâine, de fapt pâine nu a mai mâncat, pentru că i-am ziseu să nu mai mănânce”.

Cristina Șoșoiu: „Asta i-a fost soarta”

În urmă cu șase luni, Victoria Lăcătușu a adus pe lume o fetiță.Pentru a putea naște, mama a fost transferată de la Spitalul deUrgență Craiova la Spitalul Universitar București. Aici, medicii autrebuit să comande o masă specială care să reziste la greutateafemeii, pe atunci 240 de kilograme. La o zi după ce a fosttransferată la spitalul din București, tânăra a născut, princezariană, o fetiță de 2,9 kilograme.
Sora decedatei, Cristina Șoșoiu, a declarat pentru Gândul că acumfetița va rămâne în grija familiei sale. „De fetiță o să avem noigrijă. Eu și familia mea. Dacă tatăl vrea să vină să o vadă sau săstea cu noi, e bine primit. Este adevărat, în salvare la Craiova astat cam 20 de minute. Asta i-a fost soarta”.

Un sfert dintre români suferă de obezitate

În România sunt peste 4,5 milioane de obezi și doar 10 la sutădintre aceștia merg la un control medical. Potrivit statisticilor,în țara noastră, o persoană din patru este obeză, iar una din douăeste supraponderală. Principalele motive ale apariției obezitățiisunt alimentația neadecvată și lipsa mișcării. Obezitatea provoacăboli cardiovasculare, diabet, cancer, spondiloză, aparițiavaricelor, a artritei și a bolilor de ficat.

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Ce se întâmplă dacă vii fără mască la vot. Raed Arafat tocmai a făcut anunțul
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Pensia pe care o câștigă Ion Țiriac este FABULOASĂ! N-o să crezi însă ce a...
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide