• Publicat:
Știri

Manda: Cererea lui Iohannis pe referendum a fost trimisă la Comisiile juridice

Manda: Cererea lui Iohannis pe referendum a fost trimisă la Comisiile juridice
Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, luni, că solicitarea președintelui Klaus Iohannis către Parlament pe tema referendumului pe justiție a fost trimisă către Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru raport, potrivit unei decizii a Birourilor permanente reunite.

„Am decis, conform regulamentului și procedurii, să trimitem către comisiile juridice pentru a avea un raport. Termenul pentru un astfel de raport e două zile, după aceea întrunim BPR și apoi aprobăm pentru plen”, a afirmat Claudiu Manda, luni, la Parlament.

Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anunțat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient și mai puternic”.

La patru zile distanță, șeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes național care urmează să fie puse în discuție la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

 

Inchide