MANIFESTUL UNEI ELEVE care a picat în vară BAC-ul cu 3,50 și a luat în toamnă 9,65: „Trebuie să învățăm cum să pierdem. Sinuciderea nu e o soluție”

MANIFESTUL UNEI ELEVE care a picat în vară BAC-ul cu 3,50 și a luat în toamnă 9,65: Trebuie să învățăm cum să pierdem. Sinuciderea nu e o soluție
Publicat: 23/04/2012, 19:31
Actualizat: 24/04/2012, 15:07

A picat bacul, dar a învățat o lecție de viață. Alina-Cristina Georgescu, din Fetești (Ialomița), a luat 3,50 la limba și literatura română, în prima sesiune a examenului de bacalaureat. Și-a sacrificat vara, timp în care s-a pus pe învățat și a făcut meditații chiar și de câte trei ori pe săptămână, iar rezultatele s-au văzut ieri, când s-au afișat notele din cea de-a doua sesiune: a luat 9,65 la română și a avut cea mai mare medie din tot județul.

CITEȘTE ȘI REZULTATE BAC 2011, afișate de edu.ro pentru sesiunea de toamnă

„Trebuie să învățăm cum să pierdem și mai ales cum să ne mobilizăm și să câștigăm lupta care la prima vedere pare pierdută”, a scris Alina, pe adresa redacției.

Contactată de gândul, ea a povestit și cum a reușit să facă acest lucru și să ia, la sesiunea din toamnă, cu șase puncte mai mult decât luase în vară.

„Am fost uimită când am văzut că am picat, pentru că știam că am abordat toate subiectele, nu perfect, dar nici să-l pic. Am făcut contestație, dar nota a fost identică. Recunosc, însă, că nu am învățat exagerat de mult”, a declarat Alina, pentru gândul.

Despre diferența uriașă dintre cele două note, Alina spune: „Acum, am reușit să iau nota asta numai muncind. Am făcut meditații, chiar și de trei ori pe săptămână”.

Cât despre planurile de viitor, eleva din Fetești spune că ar vrea să studieze limbile străine. „M-ar atrage și ASE-ul, dar nu știu dacă mai au locuri”, spune Alina.

„Mulți profesori nu-și dau interesul”

Redăm mai jos integral scrisoarea trimisă de Alina-Cristina Georgescu pe adresa gândul:

„Trebuie să recunosc că noi (n.r. elevii) suntem vinovați, într-o anumită măsură, de rezultatele noastre. Însă nu putem ascunde faptul că nu se mai face școală așa cum ar trebui. Mulți profesori nu își dau interesul să-i învețe și pe alții ceea ce știu ei. Și totuși, elevii sunt singurii acuzați pentru rezultatele dezastruoase de la bacalaureatul 2011. Nu instalarea camerelor video este soluția. Nu cred că elevii ar trebui numiți analfabeți pentru faptul că au picat o probă a examenului de bac, atâta timp cât sunt închise nenumărate școli din țară, dar mai ales în situația în care foarte mulți profesori nu reușesc să treacă examenul de titularizare. Dacă profesorii încearcă să copieze și sunt eliminați din examen pe acest motiv, de ce să-i criticăm pe elevii care fac același lucru?

Nu profesorul este cel care trebuie să fie un model pentru elevul său? Nu el este cel care trebuie să-l educe și să-l ajute să se formeze ca om? Rădăcina acestei probleme nu este nici pe departe acolo unde este căutată. Românii nu sunt un popor prost! Deloc! Avem o mulțime de olimpici și de copii deștepți, dar nimeni nu este interesat de reușitele lor. Lucrurile bune nu sunt promovate, românii nu știu decât să scoată răul în față, să amplifice imaginea negativă pe care țara numită România o deține.

Am picat în sesiunea de vară, iar în sesiunea de toamnă am reușit să obțin o notă la care nici nu mai speram. Nu este ușor să treci prin asta și mai ales să treci peste un astfel de eșec. Sinuciderea nu este o soluție, chiar dacă este probabil cel mai ușor mod de a scăpa de visul urât prin care treci. Nu îi putem acuza pe cei care au recurs la acest gest. Este un gest prostesc influențat, probabil, și de lipsa susținerii din familie, de teama a ceea ce pot păți odată ajunși acasă și de rușinea pe care o simt în fața celor care le râd în nas. Totul trebuie tratat cu seriozitate, în mod conștient; trebuie să ai încredere în propriile forțe, iar dacă îți dorești să ajungi sus, totul este posibil atâta timp cât nu te lași bătut, cât renunți la majoritatea distracțiilor de care te poți bucura în orice moment și mai ales, atâta timp cât beneficiezi de susținerea celor din jur.

Este o diferență mare între notele din cele două sesiuni ale bacalaureatului, dar satisfacția este și mai mare știind că a meritat să pierd o vară, a meritat să renunț la bucuriile și distracțiile verii doar pentru a obține ceea ce îmi doream și pentru a îmi depăși limitele.

Poate mulți cred că vorbesc prostii sau că exagerez, dar nimic nu este întâmplător, absolut totul se întâmplă cu un scop! Trebuie să învățăm cum să pierdem și mai ales cum să ne mobilizăm și să câștigăm lupta care la prima vedere pare pierdută.
>”.

TE INVIT SĂ COMENTĂM ACEST SUBIECT PE FACEBOOK GÂNDUL

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
BEAT și cu ITP-ul EXPIRAT, depistat de POLIȚIȘTII constănțeni, pe bulevardul I.C. Brătianu
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Noi restricții din 10 decembrie. E obligatoriu până pe 8 ianuarie. Decizie de ultimă oră
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...