Marea Neagră – înghețată bocnă pe o distanță de 100 de metri în larg

Redactor:
Laura Holban
Marea Neagră – înghețată bocnă pe o distanță de 100 de metri în larg
Gerul aprig și temperaturile scăzute înregistrate în Dobrogea au făcut ca malul Mării Negre să înghețe pe o distanță de 100 de metri în larg.

Gerul aprig și temperaturile scăzute înregistrate în Dobrogea au făcut ca malul Mării Negre să înghețe pe o distanță de 100 de metri în larg. Dincolo de pojghița de gheață, în apa mării se văd bucăți mari de gheață care, ținând cont de codul portocaliu de ger anunțat de ANM, nu se vor topi prea curând, ci chiar se vor anexa întinderii de gheață.

Multe dintre ambarcațiunile ancorate în portul Tomis au înghețat, iar țurțuri groși atârnă de acestea, spre distracția cetățenilor. Constănțenii s-au bucurat de soarele care s-a ivit ieri și au ieșit la o plimbare pe țărm și la o sesiune foto cu faleza înghețată, ajungâng în plimbarea lor până pe plaja din Mamaia.

Litoralul  românesc este traversat în aceste zile de o masă de aer rece siberian, temperaturile atingând și minus 15 grade, minima urmând să se înregistreze miercuri când vor fi minus 22 de grade.

Peisajul arctic de pe litoral arată ca un decor de basm cu stabilopozii albi și cu inelele metalice de pe dig înghețate în totalitate.
 

Inchide