Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României din partea Regelui Mihai, duminică, la Peleș

Redactor:
Departamentul Life
Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României din partea Regelui Mihai, duminică, la Peleș
Cântăreața Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României în grad de Cavaler din partea Regelui Mihai I, duminică, într-o ceremonie care va avea loc la Castelul Peleș, a declarat artista pentru MEDIAFAX.

Cântăreața Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României în grad de Cavaler din partea Regelui Mihai I, duminică, într-o ceremonie care va avea loc la Castelul Peleș, a declarat artista pentru MEDIAFAX.

Potrivit site-ului oficial al Casei Regale, Ordinul Coroana României – reînființat de Regele Mihai pe 30 decembrie 2011 – a fost instituit de Regele Carol I în 1881, cu prilejul proclamării Regatului României, pentru a recompensa serviciile aduse statului. În prezent, el recompensează meritele cetățenilor români și străini care contribuie substanțial la dezvoltarea și consolidarea României, prin acțiuni publice sau prin excelența în profesie, pentru fapte puse în slujba statului și a națiunii. Ordinul Coroana României are cinci grade: Cavaler, Ofițer, Comandor, Mare Ofițer și Mare Cruce. Membrii Ordinului sunt numiți pe viață. Regele și regina poartă de drept Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce, iar principesa moștenitoare, precum și principesele și principii Familiei Regale, în vârstă de peste 18 ani, primesc de drept Marea Cruce a Ordinului.

Alături de Margareta Pâslaru, mai multe personalități din România vor fi decorate duminică la Castelul Peleș. Decorațiile vor fi înmânate de principesa moștenitoare Margareta, în numele Regelui Mihai I.

Făcând parte dintr-o familie de artiști – bunicul său, Ion Dimitriu-Bârlad, a fost un sculptor renumit; bunica sa cânta la pian și picta în stil impresionist; mătușa era balerină, iar mama, cântăreață de operă -, Margareta Pâslaru a moștenit, la rândul ei, înclinațiile spre artă, știind să danseze, să creeze costume, să cânte și să interpreteze roluri interesante, având adesea alături artiști remarcabili ce au rămas în inimile oamenilor. Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Măruță, Rodica Tapalagă, Maria Tănase, iar lista ar putea continua la nesfârșit, pentru că Margareta Pâslaru a avut o carieră extraordinară, de peste 50 de ani, atrăgând ca un magnet privirile și cucerind inimile.

Anul trecut, artista și-a lansat autobiografia, „Eu și timpul”. Titlul volumului a fost ales, după cum declara chiar Margareta Pâslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul Timp, ce a urmărit-o încă de la vârsta de 9 ani, când a conștientizat că „nu va mai serba niciodată 9 ani la 9 iulie”. Această preocupare a continuat prin cântecele compuse de-a lungul timpului: „Ceasul vrăjitor” (1967), „Timpul” (1970), „Eu și Timpul” (1980). Momentul decisiv pentru alegerea titlului cărții autobiografice a rămas, însă, emoționanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, ce o reprezenta chiar pe artistă la 19 ani. Fotografia ce ilustrează acest moment apare pe coperta cărții.

Ceremonia de la Castelul Peleș face parte din seria de evenimente prilejuite de Ziua Regalității (10 mai), care a debutat vineri, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociația Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României. Printre evenimentele prilejuite de Ziua Regalității s-au mai numărat conferința „Rolul Monarhiei în modernizarea României”, susținută de academicianul Dan Berindei în Aula Academiei Române, vineri, când a avut loc și tradiționalul Garden Party de la Palatul Elisabeta. Sâmbătă seară va avea loc un concert aniversar al Societății Române de Radiodifuziune, la Sala Radio. Duminică, la Castelul Peleș va fi lansat și volumul aniversar „Avioanele Regelui”, publicat de Editura Curtea Veche.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalității se desfășoară în absența Regelui Mihai, care se află în Elveția, alături de Regina Ana, care este bolnavă.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
Scandal (homo)sexual în showbiz-ul nostru. Cântărețul și-a părăsit soția pentru un bărbat
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Motivul TOTAL NEAŞTEPTAT pentru care codul PIN are doar patru cifre. Puțină lume știe ce...
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
BANCUL ZILEI – Cu nimfomana la psihiatru
Cine este Elizaveta Krivonoghih, a treia fiică a lui Putin. Adolescenta i-a dat follow lui...
Scandal (homo)sexual în showbiz-ul nostru. Cântărețul și-a părăsit soția pentru un bărbat
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ATENȚIE: Stațiunea-minune din Banat care are zăpadă chiar și jumătate de an. Aici trebuie să...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide