Marius Tucă Show. Ion Cristoiu: Viorica Dăncilă forțată să intre într-un guvern condus de Rareș Bogdan / PSD riscă să aibă soarta PNȚCD

După condamnarea lui Liviu Dragnea, PSD are două opțiuni, una fiind cooptarea într-un guvern de uniune națională condus de liberalul Rareș Bogdan, a afirmat luni analistul politic Ion Cristoiu la emisiunea Marius Tucă Show, susținând că PSD s-a degradat și riscă să aibă soarta PNȚCD

Ion Cristoiu spune că există un plan conform căruia Viorica Dăncilă va avea de ales între scoaterea PSD de la Guvernare sau intrarea într-un guvern de uniune națională.

„Planul este acesta. PSD-ului i se spune, PSD-ului…lui Viorica Dăncilă, că ea conduce acuma, ai două posibilități. Ori vă dăm afară de la guvernare și muriți de foame, ba chiar vă mai și arestăm că e atât de ușor, atâtea procese au fost inventate pe lumea asta, ori, dacă nu, acceptați participarea la un guvern de uniune națională condus de Rareș Bogdan. Nici nu-l văd pe Ludovic Orban că el era aseară purtătorul de cuvânt al lui Rareș Bogdan. Deci eu asta cred că va fi”, a afirmat analistul politic.

Întrebat de Marius Tucă dacă e cineva capabil să preia cu adevărat conducerea PSD, Ion Cristoiu a răspuns: „ Nu. Lovitura adevărată nu constituie rezultatul alegerilor de ieri, ci lovitura de azi din mai multe motive. Din nenorocire, PSD s-a format ca partid condus cu mână de fier, ca partidul Comunist al lui Ceaușescu. Sigur normal era ca acest partid, baronii să constituie o masă democrată, nu puciști. Adică, la ședințele alea ale Comitetului executiv, răspunzând nevoii mele de democrație să fie 70 la 29, dar ați văzut la ei a fost unanimitate. Este clar că a fost un partid care depinde de lider. În cazul de față am avut de-a face cu un lider care a ținut totul în mână”, a explicat analistul politic.

Ion Cristoiu susține că odată cu plecarea din fruntea PSD, Liviu Dragnea a luat cu el și unele secrete, pe care ar fi trebuit să i le transmită Vioricăi Dăncilă. ” Foarte multe lucruri numai el le știe. Adică nu cred că a scris vreo 10 pagini către Viorica Dăncilă. El pleacă și cu anumite secrete. Normal era să spună Viorica Dăncilă fii atentă că ăla care e la TVR acolo e omul nostru. El nu, a plecat. Și atunci râmâne fără liant, era liantul, la mâna baronilor care fiecare se visează șef și mai ales rămâne la mâna lui Viorica Dăncilă căreia e de ajuns să-i zici și o ia la fugă. Dacă în cazul lui Dragnea și a lui Ceaușescu era vorba de un monstru de care te temeai, Viorica Dăncilă a reușit performanța să fie hazlie. Deci vom avea un PSD ridicol”, a afirmat jurnalistul.

Acesta a susținut că urmează o campanie de imagine negativă la adresa PSD în care „Monstrul Liviu Dragnea” va fi înlocuit cu „Proasta Viorica Dăncilă”.

„Până acum au lucrat , că au lucrat, că nu e Dragnea chiar monstru, un teleormănean… mă rog. Monstrul trebuie înlocuit cu proasta cu P mare, ca imagine. Adică monstru nu mai e și vine… Și o să vedeți, garantez, începe… s-a dus acolo și era umedă. Pentru că partea ailaltă nu poate trăi pe chestii pozitive. Ea trăiește pe făurire de imagine. La Dragnea au lucrat vreun an și ceva, au lucrat mult la imagine, păi să-l faciu pe Dragnea monstru… dar acum au lucrat, ați văzut Dragnea era de vină. Dar la Dăncilă au mare noroc că deja s-a lucrat la imaginea de ce e ca să nu mai folosesc termenul. Eu am zis proasta între ghilimele”, a explicat Ion Cristoiu.

Acesta a mai spus că PSD va avea candidat la Președinție, Viorica Dăncilă nu va convoca un congres al partidului, urmând să conducă interimar și va fi candidatul partidului la alegerile prezidențiale: „Face parte din piesă și cum adică pe cine învinge Klaus Iohannis Nu știu cine va fi… Dăncilă. Nu se convoacă niciun congres. Va fi un interimat care va dura până la prezidențiale. Având în vedere că se bat între ei vor fi de acord cu tanti,cu doamna, doamna va rămâne interimar. Nu se va face niciun congres. Doamna va candida la Președinție în numele PSD, punct. O să spuneți cum adică, dar ea nu-și știe limitele? Păi ea nu are nicio limită că i-au zis deja cât e de mare ea”.

Ion Cristoiu a avertizat că va urma o perioadă grea pentru PSD, care s-a degradat, și nu a exclus ca partidul să aibă soarta PNȚCD, după încheierea guvernării din 2000.

„PSD va intra într-o lungă iarnă, cum ar spune în Games of thrones. Va veni o iarnă lungă pentru PSD, necesară. E posibil, nu exclud ca PSD să aibă soarta PNȚCD. Depinde de ce partide vin în loc. Poate să crească Victor Ponta. Oricum partidul s-a degradat, nu mai e ăla de pe vremea lui Iliescu, lui Năstase”, a conchis Ion Cristoiu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în cazul președintelui PSD Liviu Dragnea, acuzat de instigare la abuz în serviciu.
Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, după condamnarea lui Liviu Dragnea, că a convocat Biroul Permanent Național și Comitetul Executiv, pentru ziua de marți, pentru a stabili pașii de urmat, menționând că nu va demisiona de la Guvern.

Inchide