Mărturii șocante din rețelele de prostituție: Le drogau să fie fericite / Cum ies din țară? / Tinerele, păcălite prin metoda „loverboy”

Mărturii șocante din rețelele de prostituție: Le drogau să fie fericite / Cum ies din țară? / Tinerele, păcălite prin metoda „loverboy
Publicat: 01/08/2019, 08:17

„Cazul din Caracal a fost punctul de pornire, însă am atras atenția consiliului de miniștri adunării parlamentare și comisarul european pentru Drepturile Omului, am atras atenția și asupra autor probleme care afectează femeile și fetele în România, inclusiv amânările de scoate un sistem de monitorizare din partea MAI. În cazul din Caracal le-am atras atenția și am solicitat, de fapt, să se desemneze de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei un raportor special care să investigheze încălcarea articolului 2 din Convenția Europeană pentru Drepturile Omului și anume dreptul la viață”, a declarat Simona Voicescu, președintele Asociației Necuvinte, pentru MEDIAFAX.

Aceasta vorbește și despre cazuri de trafic de persoane în care fete erau ținte captive luni de zile.

„Ne-au sunat, au fost niște cazuri de fete care erau ținute ziua pe Centura Bucureștiului și noaptea pe Șoseaua Ștefan cel Mare. A mai fost o minoră care a fost răpită și traficată în Călărași, timp de trei luni de zile. Poliția din Călărași nu a făcut aproape nimic, adică poliția din secție, în momentul în care a ajuns la structurile specializate demersurile au mers foarte repede și de la ei”.

„Sunt multe, sunt foarte multe astfel de situații, gândiți-vă că România e pe primul loc la traficul de carne vie. Sunt 7000 de copii dispăruți la acest moment în România, 7000 de copii și dacă vă uitați pe pagina Poliției Române sunt 18 (…) Sunt niște semne mari de întrebare”, spune Simona Voicescu.

Detaliile legate de tânăra ajunsă în rețeaua de prostituție, din Călărași, sunt șocante. Fata a fost convinsă să plece cu un băiat, după metoda „lover boy”, iar mai apoi a ajuns într-un bloc din Călărași în care toate apartamentele erau folosite pentru trafic de persoane.

„Este plin de fete, mi-a povestit că era și o fată însărcinată acolo, că a fost o fată căreia i s-a taiat mâna, a venit ambulanța, a venit și poliția și poliția a plecat pentru ca ea a refuzat să depună plângere. Nu era cazul să fie acordul ei aici, vorbim de o vătămare”.

Iar problema cea mai mare ar fi tocmai la nivelul de secții locale de Poliție. „Este dezastru! Nivelul de pregătire a acestor polițiști este sub orice critică și sunt două aspecte aici: primul, lipsa de pregătire și doi teama de intervenție”.

În mare parte, victimele traficului de persoane ajung peste hotare. La Asociația „Fără Cuvinte” au ajuns și cazuri din Italia.

„Cum sunt scoși acești copii din țară? Pentru ca avem o Poliție de Frontieră. Pe unde trec acești oameni astfel încât să iasă din țară? Este clar că, din punctul nostru de vedere, că instituțiile statului înțeleg și știu că există acest fenomen, dar închid ochii, ceea ce mie mi se pare mult mai criminal decât dacă ai încerca să iei măsuri și nu ai reuși. Mi se pare mult mai criminal sa închizi ochii și să te prefaci că nu există problema”.

Și tocmai de aceea nu este exclus ca Alexandra să fi ajuns victimă unei astfel de rețele, dacă nu ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă.

„Fata aceasta din Caracal urma să fie scoasă din țară, adică metoda e de a le scoate din țară. Ce mai știm noi e ca odată scoase din țară foarte greu mai sunt recuperate și sunt recuperate doar cu ajutorul clienților cărora li se face milă de ele și le duc la reprezentantele diplomatice ale României, au fost foarte multe cazuri, dar multe dintre ele nu sunt găsite, chiar nu sunt găsite și multe ajung sa se sinucidă, este o realitate extrem de dramatică”.

„Ne-a povestit un polițist la un moment dat, care se ducea la aeroport și ridica persoanele care au fost traficate, femei traficate din România care erau trimise înapoi de către reprezentanțele diplomatice, că nu mai știau femeile astea nici cum le cheamă. Nu mai știau în ce țări au fost. Au fost pur și simplu abuzate continuu”.

Aceasta dă exemplu cazului „Irina”, o fată ținută cu forța timp de 3 luni. „Irina, că așa am decis să-i spunem, urma să fie traficată și ne-a confirmat și ea, a fost dusa la „prezentare” cum ar veni, adică a fost scoasă, îmbrăcată, machiată, coafată, încât sa o vadă niște băieți și s-a făcut o licitație, cumva. Adică cineva a oferit 5.000 de euro pe ea. Asta s-a întâmplat în Călărași (…) „Irina” a stat trei luni în condițiile astea. Cred că toată lumea și-ar găsi un mecanism de apărare (…) mi-a zis că o drogau ca să fie fericita să nu se simtă clienții supărați, că trebuie să fie fericită”

„Într-o zi au scos-o la prezentare, exact cum mai făcuseră și în alte dați și a fost un incident, s-au luat la bătaie doi băieți de acolo și a zis că ea a început să fugă pe stradă și venea un echipaj de Poliție”

„Noi suntem convinși ca ei știau ce se întâmpla acolo, dar nu mai contează, contează că a reușit să scape fata. Echipajul de Poliție a întrebat-o ce face, unde fuge, ea le-a spus ca e urmărită de niște băieți și ei i-au spus ok, în spatele nostru, pe stânga, dreapta nu mai știu, este Poliția. Ne uitam în oglindă până intri în Poliție. A intrat, a depus sesizare, polițista de caz la acel moment i-a chemat mama pentru că, fiind minoră, așa este obligatoriu, dar nu înainte de a o lua peste picior și a-i spune ca ea nu o crede și ca povești asemănătoare a mai auzit (…)” Irina” așa ne-a spus, că a fost luată peste picior, după care plângerea ei a dispărut în sistem”.

„Până când să ajunga ea la noi și să încercăm noi să o găsim cu plângerea respectivă, cu sesizarea ei nu s-a întamplat nimic. Noi am început să facem presiuni, sesizarea a fost luată de Serviciul de Investigații Criminale din Călărași și de la ei a ajuns dosarul la DIICOT”, a povestit, pentru MEDIAFAX, reprezentanta asociației.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice