Mașinile parcate NEREGULAMENTAR în Capitală vor fi RIDICATE. Cât vor scoate din buzunar șoferii ca să le RECUPEREZE

Redactor:
Silviu Bănilă
Mașinile parcate NEREGULAMENTAR în Capitală vor fi RIDICATE. Cât vor scoate din buzunar șoferii ca să le RECUPEREZE
Vin vremuri grele pentru cei care parchează neregulamentar în Capitală. Astfel, mașinile parcate ilegal pe marile bulevarde din București ar urma să fie ridicate, conform unui proiect dezbătut vineri la primăria Capitalei.
Cei vinovați vor achita 500 de lei pentru a recupera mașina și amenda aferentă, situată undeva la 300 de lei, dacă valoarea contravențiilor va fi la nivelul celei din Sectorul 3.
„Hingherii” de mașini vor ridica doar mașinile care încurcă traficul și transportul în comun. Care vor fi costurile pentru șoferii indisciplinați?
– Pentru RIDICAREA MAȘINII veți plăti 200 de lei
– Pentru TRANSPORTAREA ei cu platforma veți plăti 150 de lei
– Pentru DEPOZITAREA mașinii în locul special amenajat (ex: la Sectorul 3 garajul este situat pe Strada Releului) veți achita alți 150 de lei
Dacă vreți să recuperați mașina în ziua în care a fost ridicată, veți plăti în cele din urmă 500 de lei și posibil o amendă minimă (care poate fi achitată la jumătate în termenul prevăzut de lege de 15 zile!). Suma va crește însă cu 150 lei pe zi, iar dacă mașina nu va fi revendicată UN AN de proprietar va fi VÂNDUTĂ!

O dilemă este reprezentată de mașinile parcate pe trotuar, care nu sunt încă luate în colimatoriu. Unii șoferi prezenți la dezbatere au criticat însă și lipsa parcărilor, care îi transformă, vrând-nevrând, în contravenienți.

Sectorul 3, 149 de mașini ridicate în decembrie 2018

Primăria Sectorului 3 continuă proiectul de fluidizare a circulației auto în sector, în special în zona trecerilor de pietoni, a trotuarelor, căilor de acces și a benzilor de viraj.

În luna decembrie au fost ridicate 149 de autovehicule parcate/staționate neregulamentar în zone precum Câmpia Libertății, Ion Țuculescu, Caloian Județu, Calea Vitan, str. Laborator intersecție cu șos. Mihai Bravu, Calea Călărașilor, str. Jean Steriadi sau str. Trapezului.

Din cele 149 de autovehicule 145 au fost transportate și depozitate, iar patru au rămas în depozit. Suma încasată de Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 3, în urma eliberării autovehiculelor, a fost de 76.300 de lei. Proprietarii autovehiculelor au achitat ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor parcate neregulamentar.

Potrivit HCLS 3 nr. 312/2017, modificată prin HCLS3 nr. 676/2017, posesorii de vehicule/remorci/rulote care staționează neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice administrate de Consiliul Local al Sectorului 3, care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcajele publice de reședință sistematizate pe domeniul public/privat al Municipiului București aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 se expun riscului de a li ridica mașina.

Amenzile sunt aplicate conform Codului Rutier pentru parcare neregulamentară, iar tarifele pentru ridicare, transport și depozitare conform hotărârii Consiliului Local Sector 3 nr. 312/2017, modificată prin HCLS3 nr. 676/2017sunt următoarele:

• Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
– cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei;
– cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;
• Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:
– cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei;
– cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;
• Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
– în primele 24 de ore: 150 de lei;
– după intervalul de 24 de ore: 50 lei.

Hotărârile pot fi consultate pe site-ul www.primarie3.ro, secțiunea Hotărâri adoptate.
Mașinile ridicate sunt depozitate în spațiul amenajat din str. Releului nr. 4
 

 

Inchide