MCSI vine cu noi precizări: 114 nu va fi un număr de urgență la dispoziția apelanților, ci doar un canal tehnic asociat 112

MCSI vine cu noi precizări: 114 nu va fi un număr de urgență la dispoziția apelanților, ci doar un canal tehnic asociat 112
Numărul de telefon 114 nu va fi un număr de urgență aflat la dispoziția apelanților, așa cum este la momentul actual 112, ci doar un canal tehnic asociat numărului unic de urgență, precizează Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), pe Facebook.

„În proiectul inițiat de MCSI al Ordonanței de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice, la art. I, alin. 1, se prevăd următoarele:
„1. (…)
«(2²) Transmiterea mesajelor tehnice standardizate scurte ce conțin informația de localizare obținută pe baza echipamentului terminal se realizează fără intervenția apelantului, către numărul unic 114.»”, transmite Ministerul Comunicațiilor, pe Facebook.

Reprezentanții ministerului precizează că în textul propus apare menționat numărul 114 într-un context exclusiv tehnic, nefiind vorba de introducerea unui nou număr de urgență.

„❗️Astfel, precizăm că numărul 114 NU VA FI un număr de urgență aflat la dispoziția apelanților, în sensul numărului 112, ci doar un canal tehnic asociat numărului de urgență 112″, completează Ministerul Comunicațiilor.

După adoptarea actului normativ, apelurile de urgență ale cetățenilor se vor îndrepta spre aceleași numere ca și în prezent: 112, respectiv 113- acesta fiind adresat persoanelor cu dizabilități.

Tags:
Inchide