Medicul urolog concediat și reîncadrat a fost dat afară din nou din cauza conflictelor

Medicul urolog concediat și reîncadrat a fost dat afară din nou din cauza conflictelor
Medicul urolog Mugur Riza, de la Spitalul Județean Dolj, care a fost concediat, anul trecut, pentru abateri disciplinare, apoi repus în funcție după ce a câștigat dreptul în instanță, a fost dat afară din nou, miercuri, din cauza conflictelor cu colegii, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit managerului Spitalului Județean Dolj, Eugen Georgescu, medicul Mugur Riza a fost concediat din nou, miercuri, pentru că în câteva luni de la revenirea pe post prin decizia instanței, acesta a fost implicat în peste 30 de situații conflictuale.

Medicii din secția de urologie a Spitalului Județean Craiova au depus pe numele doctorului Riza mai multe sesizări la Comisia de disciplină, astfel că, miercuri, a fost emisă a doua Decizie de încetare a contractului de muncă și i s-a înmânat medicului Mugur Riza.

Prima decizie de încetare a contractului de muncă a fost luată în luna octombrie 2018 și a fost contestată de medic în instanță, acesta reușind ca la sfârșitul lunii februarie 2019 să revină pe post și a obținut chiar și plata salariilor din octombrie și până la reangajare.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de juriștii Spitalului de Urgență Craiova. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat pe 29 mai. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins ca nefondat apelul formulat de unitatea medicală.

Hotărârea instanței a fost una definitivă, iar medicul Mugur Riza a rămas angajat la Secția de Urologie a Spitalului de Urgență Craiova.

Din cauza comportamentului necorespunzător, conducerea spitalului a decis, din nou, ca urologul să fie concediat din nou.

Inchide