Mesaj pentru Diaspora, din Reșița: „Ne e dor de voi” / Răspunsul la instalația luminoasă din Londra „Mi-e dor de tine” – FOTO

Mesaj pentru Diaspora, din Reșița: „Ne e dor de voi / Răspunsul la instalația luminoasă din Londra „Mi-e dor de tine - FOTO
Publicat: 30/11/2019, 16:28

„Orașul care își vrea oamenii care au plecat înapoi” este textul care însoțește fotografia cu mesajul „Ne e dor de voi”, publicat pe o pagină de Facebook a comunității din Reșița. Mesajul a apărut pe funicularul care traversează centrul orașului.

„M-am inspirat dintr-o chestiune care a apărut acum câteva luni, o chestiune privată între cineva de la Cluj și cineva de la Londra. Avem un funicular foarte frumos, care traversează practic centrul orașului, de pe două coline, de pe o colină pe cealaltă, chiar prin centru și pe care vrem să-l modernizăm, să-i facem o reconversie, să-l punem în valoare turistică. Atunci am zis «hai să profităm de faptul că există această construcție și să punem mesajul exact pe el». Să știți că a fost o idee foarte bună, în sensul că noi cred că avem undeva la 12.000 de reșițeni plecați în ultimii 10-15 ani din oraș. Ei țin legătura cu noi, în special cu primăria, de când sunt eu la primărie, din 2016, comunicăm destul de bine. Noi am mai organizat și câteva evenimente pentru diaspora, pentru că eu sunt implicat și în Asociația Repatriot, cu Start-up Diapora și atunci noi avem o legătură cu diaspora foarte bună și am considerat că e un moment prielnic, mâine e Ziua Națională a României și să le transmitem un mesaj în acest moment, în preajma Zilei Naționale. «Ne e dor de voi» este mesajul. În fiecare zi sunt cu gândul la ei și vă spun, fără ipocrizie, fiecare zi sunt cu gândul la ei, pentru că eu sunt reșițean prin adopție, eu sunt născut la Lugoj, dar trăiesc aici din 1986 și am văzut practic orașul în glorie, l-am văzut cum s-a prăbușit și încerc să-l reactivez, să-l repun pe roate”, a declarat, pentru Mediafax, Ioan Popa, primarul orașului Reșița.

Mesajul „Mi-e dor de tine”, dedicat românilor aflați departe de casă și amplasat la Londra, a primit răspuns și la Cluj-Napoca: „Și mie”. Instalațiile luminoase au fost amplasate de organizatorii Festivalului „Lights ON” România.

„Am amplasat la începutul lunii noiembrie în zona Canary Wharf din Londra instalația luminoasă «Mi-e dor de tine» parte a campaniei Lights On Romania a unui dialog imaginat de noi între românii de acasă și cei din diaspora. La Cluj-Napoca, pe Podul Elisabeta, a fost aprinsă, miercuri seara, o altă instalație cu mesajul «Și mie». Instalațiile vor rămâne aprinse până în 26 ianuarie 2020. (…) «Mi-e dor de tine» e, poate, cea mai specială declarație pe care o puteam face celor aflați departe de casă. Demersul nostru este unul minor, de reamintire a faptului că nimeni nu a fost uitat”, a spus Andi Daiszler, fondatorul Festivalului „Lights ON” România.

Foto: Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...