Mesajul lui Marcel Vela pentru cetățeni și grupările infracționale: ”Trebuie să fiţi la curent cu activitatea noastră”/„Suntem cu ochii pe voi!”/ Șeful SIAS: ”Avem un crez al nostru: luptătorii nu vorbesc, fac”

Redactor:
Florentina Dinu
Mesajul lui Marcel Vela pentru cetățeni și grupările infracționale: ”Trebuie să fiţi la curent cu activitatea noastră”/„Suntem cu ochii pe voi!”/ Șeful SIAS: ”Avem un crez al nostru: luptătorii nu vorbesc, fac”

Ministrul de Interne a declarat că în fiecare vineri va prezenta un raport săptămânal privind combaterea infracționalității, în contextul tensiunilor după moartea lui Emi Pian. Bogdan Despescu a avut o intervenție în cadrul conferinței de presă comună și a precizat că în ultimele 7 zile s-au desfășurat ”peste 120 de percheziţii, care au vizat persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni”. De asemenea, șeful SIAS a declarat că ”prin fapte speră să evidenţieze că singură instituţie care arondează România şi o împarte, este MAI”.

Marcel Vela, mesaj pentru cetățeni și grupările infracționale : ”Suntem cu ochii pe voi/ Trebuie să fiţi la curent cu activitatea noastră”

„Suntem cu ochii pe voi. (…)Încă de la începutum mandatului am susținut vehement faptul că am toleranță zero față de încălcarea legii, mai ales dacă există un angajat din MAI care nu știe de ce parte se află (…)

La sfârşitul lunii iunie v-am prezentat un raport pe semestrul I, din această săptămână, în fiecare zi de vineri vă vom prezenta toate acţiunile care au avut loc în cursul săptămânii penrru ca dumneavoastră, presa, precum şi cetăţenii să fiţi la current cu toate operaţiunile, misiunile şi acţiunile MAI în combaterea infracţionalităţii. Pentru că acest fenomen criminogen se manifestă prin forme agresive şi trebuie să fiţi la current cu activitatea noastră”, a spus ministrul de Interne.

MAI anunță, potrivit raportării săptămânale, că s-au realizat, în ultimele 7 zile, 20 de acțiuni care au vizat persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni.

Bogdan Despescu: ”Numai în ultimele 7 zile au fost organizate 20 de acţiuni de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate peste 120 de percheziţii, care au vizat persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni”

„În luna iulie, la sfârşit, anunţam destructurarea a 50 de grupări infracţionale. (…)  Astăzi, la o săptămână după venim în faţa dvs pentru a vă informa despre continuarea acţiunilor pentru combatarea criminalităţii. Astfel, numai în ultimele 7 zile au fost organizate 20 de acţiuni de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate peste 120 de percheziţii, care au vizat persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni”, a declarat Secretarul de stat al MAI, Bogdan Despescu.

Șeful SIAS a precizat că principala prioritate este destructurarea grupărilor infracționale, crezul structurilor speciale bazându-se pe dovedirea faptelor, nu a vorbelor. După acest crez, șeful SIAS a declarat că se dorește dovedirea că MAI este instituția care ”arondeaza și împarte România”.

Alexandru Scurtu, şeful SIAS: ”Avem un crez al nostru: luptătorii nu vorbesc, fac. Sper ca prin faptele noastre să evidenţiem că singură instituţie care arondează România şi o împarte este MAI”.

„În calitatea mea de reprezentant al structurilor de forţă din cadrul MAI vreau să menţionez, încă de la început, că prioritatea zero este destructurarea grupărilor infracţionale, alături de celelalte structuri din MAI. Pentru atingerea acestui obiectiv, structurile de acţiuni speciale au participat la toate acţiunile de amploare. Am fost şi vom fi acolo unde situaţia o impune, persoanele vizate fiind cele certate cu legea. Vreau să mă adresez cetăţenilor cinstiţi din România, cei care sunt învăţaţi şi educaţi să respecte regulile: repet, persoanele vizate sunt cele certate cu legea. În cadrul structurilor speciale avem un crez al nostrum: luptătorii nu vorbesc, fac.Şi sper ca prin faptele noastre să evidenţiem că singura instituţie care arondează România şi o împarte, dar în arii de responsabilitate, este MAI”, a declarat Alexandru Scurtu, şeful SIAS,

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela,  secretarul de stat al MAI, chestor-şef de poliţie Bogdan Despescu, şi directorul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), chestor de poliţie Alexandru Scurtu, au susţinut, vineri, o declaraţie comună de presă.

Declarație de presă, la sediul MAI

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Friday, August 7, 2020

 

Declarațiile vin în contextul în care în Capitală sunt tensiuni după moartea interlopului Emi Pian.

Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Cel mai tânăr primar din România! INCREDIBIL ce vârstă are
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Ce a făcut Dana Budeanu după ce 'sora' Gabriela Firea a pierdut alegerile. 'Am venit...
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
ȘOC la casele de schimb valutar! Euro a luat-o razna după alegeri
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide