Mesajul lui Marcel Vela pentru cetățeni și grupările infracționale: ”Trebuie să fiţi la curent cu activitatea noastră”/„Suntem cu ochii pe voi!”/ Șeful SIAS: ”Avem un crez al nostru: luptătorii nu vorbesc, fac”

Mesajul lui Marcel Vela pentru cetățeni și grupările infracționale: ”Trebuie să fiţi la curent cu activitatea noastră”/„Suntem cu ochii pe voi!”/ Șeful SIAS: ”Avem un crez al nostru: luptătorii nu vorbesc, fac”
Publicat: 07/08/2020, 16:05
Actualizat: 07/08/2020, 16:16

Ministrul de Interne a declarat că în fiecare vineri va prezenta un raport săptămânal privind combaterea infracționalității, în contextul tensiunilor după moartea lui Emi Pian. Bogdan Despescu a avut o intervenție în cadrul conferinței de presă comună și a precizat că în ultimele 7 zile s-au desfășurat ”peste 120 de percheziţii, care au vizat persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni”. De asemenea, șeful SIAS a declarat că ”prin fapte speră să evidenţieze că singură instituţie care arondează România şi o împarte, este MAI”.

Marcel Vela, mesaj pentru cetățeni și grupările infracționale : ”Suntem cu ochii pe voi/ Trebuie să fiţi la curent cu activitatea noastră”

„Suntem cu ochii pe voi. (…)Încă de la începutum mandatului am susținut vehement faptul că am toleranță zero față de încălcarea legii, mai ales dacă există un angajat din MAI care nu știe de ce parte se află (…)

La sfârşitul lunii iunie v-am prezentat un raport pe semestrul I, din această săptămână, în fiecare zi de vineri vă vom prezenta toate acţiunile care au avut loc în cursul săptămânii penrru ca dumneavoastră, presa, precum şi cetăţenii să fiţi la current cu toate operaţiunile, misiunile şi acţiunile MAI în combaterea infracţionalităţii. Pentru că acest fenomen criminogen se manifestă prin forme agresive şi trebuie să fiţi la current cu activitatea noastră”, a spus ministrul de Interne.

MAI anunță, potrivit raportării săptămânale, că s-au realizat, în ultimele 7 zile, 20 de acțiuni care au vizat persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni.

Bogdan Despescu: ”Numai în ultimele 7 zile au fost organizate 20 de acţiuni de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate peste 120 de percheziţii, care au vizat persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni”

„În luna iulie, la sfârşit, anunţam destructurarea a 50 de grupări infracţionale. (…)  Astăzi, la o săptămână după venim în faţa dvs pentru a vă informa despre continuarea acţiunilor pentru combatarea criminalităţii. Astfel, numai în ultimele 7 zile au fost organizate 20 de acţiuni de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate peste 120 de percheziţii, care au vizat persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni”, a declarat Secretarul de stat al MAI, Bogdan Despescu.

Șeful SIAS a precizat că principala prioritate este destructurarea grupărilor infracționale, crezul structurilor speciale bazându-se pe dovedirea faptelor, nu a vorbelor. După acest crez, șeful SIAS a declarat că se dorește dovedirea că MAI este instituția care ”arondeaza și împarte România”.

Alexandru Scurtu, şeful SIAS: ”Avem un crez al nostru: luptătorii nu vorbesc, fac. Sper ca prin faptele noastre să evidenţiem că singură instituţie care arondează România şi o împarte este MAI”.

„În calitatea mea de reprezentant al structurilor de forţă din cadrul MAI vreau să menţionez, încă de la început, că prioritatea zero este destructurarea grupărilor infracţionale, alături de celelalte structuri din MAI. Pentru atingerea acestui obiectiv, structurile de acţiuni speciale au participat la toate acţiunile de amploare. Am fost şi vom fi acolo unde situaţia o impune, persoanele vizate fiind cele certate cu legea. Vreau să mă adresez cetăţenilor cinstiţi din România, cei care sunt învăţaţi şi educaţi să respecte regulile: repet, persoanele vizate sunt cele certate cu legea. În cadrul structurilor speciale avem un crez al nostrum: luptătorii nu vorbesc, fac.Şi sper ca prin faptele noastre să evidenţiem că singura instituţie care arondează România şi o împarte, dar în arii de responsabilitate, este MAI”, a declarat Alexandru Scurtu, şeful SIAS,

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela,  secretarul de stat al MAI, chestor-şef de poliţie Bogdan Despescu, şi directorul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), chestor de poliţie Alexandru Scurtu, au susţinut, vineri, o declaraţie comună de presă.

Declarație de presă, la sediul MAI

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Friday, August 7, 2020

Declarațiile vin în contextul în care în Capitală sunt tensiuni după moartea interlopului Emi Pian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului