Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Mihai Eminescu a fost asasinat de evrei, declară Funar

Mihai Eminescu a fost asasinat de evrei, declară Funar
Liderul PRM, Gheorghe Funar, a susținut, luni, că poetul Mihai Eminescu "a fost asasinat" de evrei, "deranjați de scrierile politice și de poeziile sale", adevărul în legătură cu moartea sa fiind "falsificat" timp de 121 de ani, și că acte medicale ale acestuia au dispărut din Biblioteca Academiei.

Liderul PRM, Gheorghe Funar, a susținut, luni, că poetul MihaiEminescu „a fost asasinat” de evrei, „deranjați de scrierilepolitice și de poeziile sale”, adevărul în legătură cu moartea safiind „falsificat” timp de 121 de ani, și că acte medicale aleacestuia au dispărut din Biblioteca Academiei. Funar a susținut căEminescu ar fi fost otrăvit cu mercur, administrat sub formă deinjecții de către un medic evreu, Francisc Isack.

Secretarul general al PRM a făcut apel la eminescologi săpublice „numele, prenumele și adevărata identitate a celor carel-au asasinat pe Mihai Eminescu” și a spus că „adevărul trebuiecunoscut și trebuie să se știe cine l-a asasinat, iar cei care aupus la cale asasinarea lui Eminescu nu trebuie iertați”. Contactatde Mediafax, directorul executiv al Institutului Național „ElieWiesel”, Alexandru Florian, a spus că afirmația lui Gheorghe Funareste una antisemită și a remarcat că liderul PRM nu aduce niciunargument și nicio dovadă în sprijinul celor susținute. Renumiteminescolog, Dumitru Vatamaniuc a precizat că nu au fost găsiteactele medicale ale lui Eminescu și nici nu se știe dacă au fostîntocmite de doctorii care l-au tratat, nici în țară, nici laViena, unde poetul a fost internat. (Mediafax)

Inchide