Ministerul Agriculturii angajează lăutari ca să cânte succesul țăranilor români în Germania – 170.000 de euro, pentru un stand

Ministerul Agriculturii angajează lăutari ca să cânte succesul țăranilor români în Germania – 170.000 de euro, pentru un stand
Ministerul Agriculturii caută lăutari. În 20 de zile instituția trebuie să găsească un ansamblu folcloric, însă nu unul oarecare, ci unul care să fie de acord să primească onorariul după serviciile prestate, nu înainte.

Ministerul Agriculturii caută lăutari. În 20 de zile instituțiatrebuie să găsească un ansamblu folcloric, însă nu unul oarecare,ci unul care să fie de acord să primească onorariul după serviciileprestate, nu înainte.

Problema a apărut după ce taraful „Lăutarii din Teleorman”, cucare se negociase de principiu, a refuzat contractul propus, pemotiv că doreau plata înainte. România va participa, în perioada21-30 ianuarie, la cea mai mare expoziție din Europa destinatăindustriei alimentare, agriculturii și horticulturii care are locîn fiecare an la Berlin, cunoscută sub numele „Săptămânaverde”.

La manifestare va participa însuși ministrul Agriculturii,Valeriu Tabără. Gândul a obținutnota de fundamentare a proiectului hotărârii de guvern pentruparticiparea României la expoziția de la Berlin în care eramenționată, printre altele, participarea la „prestigioasamanifestare” a tarafului „Lăutarii din Teleorman”, însoțit deartistul Gelu Voicu. Însă Ministerul Agriculturii spune că nu poateplăti înainte, ci poate doar să facă deconturile ulterior, așa căîn prezent instituția se află în discuții cu reprezentanți ai”Muzeului Satului” pentru a găsi un alt ansamblu folcloric care săîndeplinească aceste condiții.

„Au fost niște probleme legate de cheltuieli. Nota defundamentare a HG-ului a fost modificată. Nu mai apare denumireatarafului („Taraful Lăutarii din Teleorman”-n.red.), ci semenționează doar ansamblu focloric. Noi, Ministerul Agriculturii,nu putem face acest lucru, să dăm banii înainte, ci varianta pecare am propus-o a fost de a face ulterior decontul. Acum căutăm,cu sprijinul Muzeului Satului, un alt ansamblu”, a declarat pentrugândulLivia Chivu, consiliera ministrului Agriculturii, ValeriuTabără.

Ea a spus că săptămâna trecută Executivul a aprobat hotărârea deguvern privind participarea României cu un pavilion național laExpoziția „Săptămâna Verde”, de la Berlin. „Așteptăm ca hotărâreasă fie publicată în Monitorul Oficial”, ne-au declaratreprezentanții Ministerului Agriculturii. Hotărârea prevedealocarea a 720.000 lei, circa 171.400 euro, pentru participareaRomâniei la cel mai mare târg de agricultură din Europa. La edițiadin anul 2010 a expoziției de la Berlin au fost prezenți 1.600 deexpozanți din 56 țări, care au expus pe o suprafață de 115.000metri pătrați.

Inchide