Ministerul Dezvoltării ar putea prelua proiectul Canalului Dunăre-București. Udrea: Urmărim legarea Capitalei la Dunăre, creând din București o capitală dunăreană

Redactor:
Gândul
Ministerul Dezvoltării ar putea prelua proiectul Canalului Dunăre-București. Udrea: Urmărim legarea Capitalei la Dunăre, creând din București o capitală dunăreană
Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a declarat, miercuri seară, la Mamaia, că ministerul pe carte îl conduce ar putea prelua proiectul de realizare a Canalului Dunăre - București, pe care să îl includă în Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, adeclarat, miercuri seară, la Mamaia, că ministerul pe carte îlconduce ar putea prelua proiectul de realizare a Canalului Dunăre -București, pe care să îl includă în Strategia Uniunii Europenepentru Regiunea Dunării.

Prezentă în stațiunea Mamaia la lucrările Conferinței deînchidere a procesului de consultare publică cu privire laStrategia UE pentru Regiunea Dunării, ministrul DezvoltăriiRegionale și Turismului, Elena Udrea a declarat că unul dintreproiectele pe care România le-ar putea realiza în cadrul acesteistrategii europene este cel al Canalului Dunăre – București, carear urma să lege Capitala de coridorul Paneuropean de Transportnr.7, printr-o cale navigabilă având o capacitate de transport depână la 20 de milioane de tone pe an.

„Prin acest proiect urmărim legarea Capitalei la Dunăre, creânddin București o capitală dunăreană”, a declarat ministrulDezvoltării Regionale și Turismului, care a precizat că ar fi șialte consecințe economice ale acestui proiect, „care datează dedecenii”.

„Una din aceste conseciențe este scoaterea de sub efectulinundațiilor a aproximativ 30.000 de hectare terenuri agricole și a11 localități, asigurarea necesarului de apă pentru irigarea a150.000 de hectare de teren arabil și pentru alimentarealocalităților limitrofe, la care se adaugă amenajări pentrupiscicultură, dezvoltarea agrementului și turismului în zonă, cuinfluențe ecologice favorabile”, a mai spus Elena Udrea.

Ea a precizat că acesta este un proiect gândit să fie preluat deMDRT, având în vedere relevanța pe care acest minister, care seocupă de dezvoltare regională, trebuie să o aibă în construcțianoii strategii europene a Dunării.

„Ministerul susține acest proiect și intenționează să îl includăîn această strategie europeană. În opnia mea, având în vederecosturile, proiectul trebuie realizat în parteneriatpublic-privat”, a adăugat ministrul Dezvoltării Regionale șiTurismului.

Comisia Europeană, Ministerul Afacerilor Externe și MinisterulDezvoltării Regionale și Turismului organizează, în perioada 9 – 11iunie, la Constanța și Tulcea, Conferința de închidere a procesuluide consultare publică cu privire la Strategia UE pentru RegiuneaDunării, care cuprinde dezbateri cu privire la prioritățile șiobiectivele care urmează a fi incluse în Planul de Acțiune elaboratde Comisia Europeană, pe baza contribuțiilor naționale.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
O româncă din WTA, hărțuită și jignită incalificabil: `Ești mai bună la sex decât la...
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer:...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
ULTIMA ORĂ! Veste GENIALĂ despre programul Rabla 2021. Toți oamenii așteptau asta
Ce au ajuns câștigătorii Românii au talent. Cine a reușit în viață și cine a...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide