Ministerul Sănătății organizează o LICITAȚIE PENTRU PREZERVATIVE. Care este lungimea medie cerută de Guvern în caietul de licitație

Ministerul Sănătății organizează o LICITAȚIE PENTRU PREZERVATIVE. Care este lungimea medie cerută de Guvern în caietul de licitație
Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 23/04/2012, 23:15

3,6 milioane de prezervativeva achiziționa prin licitație publică Ministerul Sănătății, ca săcontinue programul național de prevenire a sarcinilor și a bolilorcu transmitere sexuală. Pentru această achiziție, ministerul alocăsume cuprinse între 181.450 de lei și 725.810 de lei, fără TVA,potrivit site-ului e-licitații.ro. Mai mult, instituția cumpără șianticoncepționale – între 350.000 și 1.300.000 de cutii decontraceptive -, pentru care alocă între 2.798.170 de lei și10.392.660 de lei, fără TVA.

În caietul de sarcini, cepoate fi consultat pe site-ul sus-menționat, apar și specificațiileviitoarelor prezervative. Ele trebuie să aibă o lungimeminimă de 16 centimetri și medie de 19 centimetri.Potrivit unui studiu de specialitate realizat de site-ultargetmap.com, lungimea medie a unui penis în România este de 12,73centimetri, ceea ce ne plasează pe locul 99 în lume.

De altfel, studiul arată cădimensiunile penisului aflat în erecție variază în funcție denaționalitate. Astfel, în Europa cel mai bine stau francezii – cu16 cm, urmați de ruși și italieni, la egalitate, cu 15 cm, arată ocercetare realizată de o companie de tratamente urologice.Pozițiile următoare sunt ocupate de germani cu 14,4 cm și despanioli, cu 13,6 cm. Depășind granițele continentului, japoneziimăsoară 13 cm, iar americani – 12,9 cm. Pe ultimele trei locuri înlume stau arabii – cu lungimi ale organelor sexuale de 12,4 cm,indienii – 10 cm și coreenii – 9,6 cm. Africanii înregistrează omedie cu 1,5 cm mai mare decât dimensiunile unuieuropean.

Prezervativele și contraceptivele vor fidistribuite gratuit

Șeful biroului de presă alMinisterului Sănătății, Oana Grigore, a declarat pentrugândul că instituția vafolosi prezervativele și anticoncepționalele orale pentru a ledistribui gratuit. „Acest program se desfășoară în România din anul2000, la inițiativa Organizației Naționale Unite. Programulnațional are scopul de a scădea numărul sarcinilor nedorite, dar șial bolilor cu transmitere sexuală. Persoanele care nu își permit,din varii motive, să se protejeze, se pot adresa cabinetelor defamilie sau celor de planning familial pentru a putea beneficiagratuit de prezervative și de contraceptive orale”, precizează OanaGrigore.

Ciuhodaru: „Achiziționarea de prezervative nuduce la erecția bugetului din Sănătate”

Inițiativa lui Attila Cseke,șeful de la Sănătate, are și opozanți, unul dintre ei fiind mediculTudor Ciuhodaru, deputat. El acuză ministerul „de incompetență”pentru că alocă 20.000 de euro pentru prezervative inutilizabile.Ciuhodaru mai spune că demisia ministrului este necesară pentru apermite reanalizarea măsurilor dezastruoase din sănătate.”Reamintesc celor ce azi gustă din Viagra puterii că 20.000 de euroreprezintă salariile a peste 1.000 de rezidenți în România și căachiziționarea de prezervative nu va duce la erecția bugetuluiminuscul din Sănătate. A cumpăra prezervative supradimensionatedupă ce ai aplicat tehnica Ciomu în sute de spitale, reprezintă onouă măsură a incompetenței. Cu sau fără prezervativ, ceirăspunzători de colapsul din sănătate trebuie să-și dea demisia. Separe că mărimea contează doar când e vorba de comisioaneleputerii”, scrie deputatul Ciuhodaru într-un comunicat.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Fiica lui Ion Țiriac, imagini în costume de baie minuscule!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
Van Damme, mesaj pentru toți românii de 1 Decembrie: 'Nu aș fi unde sunt astăzi...
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
ȘOCUL ANULUI de la PFIZER: Șeful companiei a anunțat ce urmează să se întâmple
Klaus Iohannis a semnat joi. Este documentul care vizeaza toți șoferii
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...