Ministrul Justiției Tudorel Toader susține că nu există decizie CCR care să nu fie respectată

Redactor:
Mihaela Gidei
Ministrul Justiției Tudorel Toader susține că nu există decizie CCR care să nu fie respectată
Ministrul Justiției Tudorel Toader susține că nu există decizie CCR care să nu fie respectată. Ce așteaptă Toader, citiți în articol

„Nu există decizie a Curții Constituționale care să nu producă EFECTE JURIDICE, după cum nu există decizie a Curții Constituționale care să nu fie RESPECTATĂ de orice persoană fizică, orice persoană juridică, orice autoritate. Noi avem doar comunicatul. Așteptăm considerentele, momentul publicării deciziei în Monitorul Oficial și atunci sigur ca putem sa facem mai multe aprecieri. În momentul acesta, în limitele comunicatului, cred ca trebuie sa rămânem în rezerva, iar fiecare să-și îndeplinească obligațiile legale”, a declarat ministrul Justiției.

Curtea Constituțională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministrul justiției și Președintele României, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi.

„Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României, prim-ministrului Guvernului României și Ministrului Justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curții Constituționale.

 

Inchide