• Publicat:
Știri

Ministrul Muncii face anunțul: Majorarea de pensii e calculată. Săptămâna viitoare vom face primele plăți către Poșta Română

Ministrul Muncii face anunțul: Majorarea de pensii e calculată. Săptămâna viitoare vom face primele plăți către Poșta Română
Majorarea de pensii pentru luna septembrie este deja calculată și de săptămâna viitoare vor fi făcute primele plăți către Poșta Română, pentru ca, de la 1 septembrie, pensiile majorate să fie deja plătite, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Majorarea de pensii pentru luna septembrie este deja calculată, deja tot ce înseamnă fluturaș de pensii este tipărit și deja săptămâna viitoare vom face către Poșta Română primele plăți, pentru ca începând din data de 1 septembrie noile valori și noile cuantumuri ale pensiilor să fie deja plătite”, a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.

Marius Budăi a precizat că normele de implementare sunt pe final și vor fi finalizate într-o săptămână, maximum două.

„Nu e o lege de pus ușor în practică și mă refer și financiar, dar avem determinarea și hotărârea. Dacă un Guvern își dorește să implementeze această lege are foarte mult de muncă. Normele sunt pe final. Săptămâna aceasta am avut o întâlnire cu colegii mei de la Casa Națională de Pensii Publice, avem calendarul foarte bine stabilit a tot ceea ce înseamnă și următorii pași, pentru că pe lângă software avem nevoie de o altă structura informatică, alte servere securizate, cu spații mai de stocare. (…) Normele vor fi gata într-o săptămână, maxim două. Lucrăm în paralel, la norme și la caietul de sarcini, astfel încât să lansăm cum trebuie licitația”, a explicat Marius Budăi.

Valoarea punctului de pensie este prevăzută să crească, începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100 la 1.265 de lei.

Inchide