„Mortul” din dosarul lui Dragnea este viu și fost lider PSD. Romică Părpălea: „Eu l-am denunțat și sunt în viață deocamdată”

Redactor:
Biro Attila

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a acuzat pe procurorii DNA că l-au trimis în judecată în dosarul Referendumul având la bază o plângere penală a unui teleormănean mort în 1991. Gândul a stat de vorbă cu cel care în dosarul lui Liviu Dragnea este indicat drept denunțător. Numele său este Romică Părpălea, a fost până anul trecut membru PSD, chiar președinte de filială la Bragadiru. Plecarea sa din partid a avut loc înainte de referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu, supărarea lui Romică Părpălea pe colegii săi fiind explicată de acesta prin presiunile pe care aceștia le-ar fi făcut asupra lui în calitate de director al unei companii de stat din Alexandria. 

„Să știe și domnul Dragnea, eu am făcut plângerea penală și sunt în viață deocamdată. Nu îmi este teamă de el. Eu încă sper că suntem într-un stat democractic”, a declarat Romică Părpălea pentru gândul.

În rechizitoriul dosarului Referendumul, la capitolul „Modalități de sesizare”, unde procurorul Lucian Papici a explicat de unde a pornit dosarul în care este inculpat Liviu Dragnea, se menționează că au fost înregistrate două sesizări din oficiu ale DNA (structura centrală), respectiv DNA Galați și o sesizare depusă de către teleormaneanul Romică Părpălea. Astfel că cercetările din acest dosar au pornit mai întâi la autosesizarea DNA. Plângerea lui Părpălea a fost înregistrată urlterior. „La data de 20.08.2012, Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției a înregistrat sesizarea formulată de numitul Părpălea Romică, persoană care, la data de 21.08.2012, a detaliat modalitatea în care au fost efectuate diverse acte de natură a frauda rezultatele referendumului din 29.07.2012″, se arată în rechizitoriul dosarului.

La finalul săptămânii trecute, Liviu Dragnea a declarat  dosarul său are la bază o sesizare venită de la un teleormănean care e mort din 1991.  „Este un dosar pornit de la plângerea penală depusă de un mort, decedat in 1991. Probabil s-a trezit in 2012 si s-a dus înapoi”, a spus vicepremierul Dragnea. Vicepremierul a precizat pentru gândul că persoana decedată care a depus plângere penală împotriva sa este din Teleorman și că a văzut certificatul de deces al acesteia într-un volum din dosarul penal privind referendumul din 2012.

Și premierul Ponta a comentat dosarul „Referendumul” caracterizându-l drept o „mascaradă”.

Denunțătorul lui Dragnea, viu și nevătămat

Gândul l-a identificat pe Romică Părpălea cel care a depus pe 20 septembrie 2012 un denunț împotriva lui Dragnea. „Eu l-am denunțat pe Liviu Dragnea. Deocamdată sunt viu”, a declarat Romică Părpălea.

Romică Părpălea spune că are 40 de ani și, până anul trecut, în iunie, a fost membru PSD, chiar președinte al PSD Bragadiru. Spune că și-a dat demisia din PSD după ce, în calitate de director al unei companii de stat din Alexandria, ar fi refuzat să respecte ordinele de partid.

La referendumul din 2012, a fost numit președinte de secție într-una din secțiile de votare din Alexandria. „Oamenii mei din Bragadiru mi-au spus că se pregătește fraudarea votului. Informațiile erau că primarul de acolo i-a mituit pe membrii PDL din secție ca să plece. Din 3500 de votanți, 3101 au fost la vot în condițiile în care 800 de persoane sunt plecate în străinătate, iar mulți sunt martori ai lui Iehova care de principiu nu votează. La nici o rundă de alegeri nu au fost mai mulți de 2000 și ceva de alegători, acuma au fost 3100. Le-am spus să adune probe, să fotografieze. După referendum, eu am fost cel care a depus denunțul la DNA”, spune Romică Părpălea.

În declarația dată la DNA, fostul pesedist a povestit că la Bragadiru au fost mituiți reprezentanții PDL din secțiile de votare. „Din declarația martorului Părpălea Romică (vol. 20, filele 71-78, 91-93), dată la Direcția Națională Anticorupție la data de 24.08.2012 rezultă că: >”, se arată în rechizitoriul DNA

Cât despre declarația lui Liviu Dragnea, fostul pesedist spune că vicepremierul este pe o pistă gresită. „Să știe și domnul Dragnea eu am făcut plângerea penală și sunt în viață deocamdată. Nu îmi este teamă de el. Eu încă sper că suntem într-un stat democractic”, a mai explicat Romică Părpălea.

Denunțătorul lui Dragnea are acum calitatea de martor în dosar. El a mai precizat pentru gândul că vrea să meargă la Bruxelles și să protesteze acolo. „Vreau să mă duc la Bruxelles să protestez. O să intru în greva foamei până când vicepremierul își dă demisia din funcție”, a mai declarat Romică Părpălea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, în dosarul „Referendumul”. El este acuzat că, în timpul referendumului din 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, a creat și coordonat un sistem integrat de fraudare a voturilor.

În rechizitoriul dosarului prin care Liviu Dragnea fost trimis în judecată, procurorii spun că au dovedit cu expertize că voturile la referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu din 2012 au fost fraudate. Procurorii au identificat cinci metode de fraudă: falsificarea listei de alegători din localitate, voturi în numele căpșunarilor, voturi pe numele morților, fraude cu urna mobilă și mituirea pedeliștilor din secțiile de votare.

Potrivit procurorilor, coloana vertebrală a operațiunii de fraudare de care este acuzat Dragnea a fost sistemul informatic utilizat de liderul PSD. Acest sistem era compus din mai multe servere, un soft și un call-center. Sistemul a fost conceput pe trei paliere, pe o structură piramidală. Primul palier era constituit din aproximativ 14.000 de utilizatori care erau conectați la sistem prin intermediul telefoanelor mobile.

CITEȘTE AICI RECHIZITORIUL INTEGRAL

NOTĂ: Rechizitorul a fost obținut de gândul în baza unei solicitări oficiale pe legea 544-2001

Potrivit rechizitoriului, acești utilizatori transmiteau două informații către serverele care centralizau datele: o informație este prezența la urne, iar o a doua informație este numărul de voturi DA și NU exprimate în secțiile de votare. Nu toți cei 14.000 de utilizatori au trimis date referitoare la numărul de voturi DA și NU din fiecare secție de votare. În sistem au fost înregistrate peste 4.000 de mesaje care conțineau date legate de voturile pentru și împotriva suspendării, care au venit de la peste 3.000 de utilizatori ai sistemului.

Prin acest sistem informatic Liviu Dragnea a transmis mesaje către președinții de secție și către președinții filialelor PSD. Procurorii arată că fizic mesajele nu erau tastate de Dragnea, dar că el era cel care compunea mesajele și aproba trimiterea lor prin sistem. Dragnea a trimis mesaje precum: „Pentru fiecare secție se va face o listă a cetățenilor care nu au venit la vot. Dați-o membrilor PSD și PNL să meargă la ei acasă și să-i aducă să voteze”. Citește aici comunicările trimise de Dragnea prin sistemul său electronic.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Ce trebuie să faci cu telefonul tău dacă treci de la Whatsapp la Signal sau...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Ce ascunde ultima cifră din CNP-ul tău. Puțini oameni știu asta
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Banii intră direct în cont: zeci de mii de români câștigă mai mult. Ministrul a...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide