Motivul real pentru care echipajul de cabină stă la ușa avionului și salută călătorii. Stewardesă: „Vei ieși în evidență”

Motivul real pentru care echipajul de cabină stă la ușa avionului și salută călătorii. Stewardesă: Vei ieși în evidență
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17/08/2022, 18:42
Actualizat: 17/08/2022, 22:48

O însoțitoare de zbor a explicat modul în care echipajul de cabină evaluează pasagerii când aceștia urcă în avion și de ce. Cierra Mist este o stewardesă care scrie despre călătoriile sale de pe rețelele de socializare și postează sfaturi de călători și informații pe contul său de TikTok.

Una dintre întrebările frecvente pe care le primește în calitate de însoțitor de bord este motivul pentru care echipajul de cabină stă la ușile avionului și salută călătorii.

„Te-ai întrebat vreodată de ce stăm la intrarea în avion și te salutăm?” 

„Deși s-ar putea să crezi că doar salutăm sau suntem prietenoși, ceea ce facem este de fapt să te evaluăm, dar nu în modul în care ai putea crede”, a spus aceasta.

Angajata companiei aeriene a explicat că echipajul de cabină caută oameni care ar putea să-i ajute în caz de urgență.

„Ne place să te salutăm, oferim un serviciu pentru clienți. Dar, mai important, te măsurăm din cap până în picioare încercând să identificăm pasagerii care ar putea să ne ajute, în cazul în care avem o urgență în timpul zborului”., a precizat însoțitoarea de zbor.

Însoțitorii de zbor caută pasageri care arată sănătoși, coerenți, care pot înțelege echipajul de cabină și sunt în formă.

De asemenea, echipajul de cabină poate vorbi cu pasagerii în timpul zborului pentru a-i evalua în continuare sau pentru a căuta mai multe informații utile.

„Este întotdeauna important să zâmbești și să saluți însoțitorii de bord”, le-a spus Cierra urmăritorilor săi.

Acesta este unul dintre sfaturile experților pentru a „obține băuturi gratuite”, potrivit Express.co.uk.

„Ori de câte ori te urci în avion și vezi un însoțitor de bord stând acolo și salutându-te, cel mai frumos lucru pe care îl poți face este să răspunzi. Promit că vei ieși în evidență, dar într-un mod grozav”, a dat aceasta asigurări.

Articolul de îmbrăcăminte pe care să îl iei mereu în avion cu tine

O altă stewardesă, Caroline, în vârstă de 28 de ani, din Florida, a dat la rândul ei un sfat pentru călători: „Nu vă pot spune de câte ori pe zi mi se cere o pătură de către cineva care poartă pantaloni scurți și un crop top în avion.”

„Întotdeauna, întotdeauna, aduceți întotdeauna un hanorac în aeroport. În avion poate fi uneori rece”, a spus cealaltă stewardesă.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult