Munca din spatele notelor de 10 de la Bac. Elevă: Să învăț pentru examenul de BAC s-a întâmplat pur și simplu învățând pentru viitor

Munca din spatele notelor de 10 de la Bac. Elevă: Să învăț pentru examenul de BAC s-a întâmplat pur și simplu învățând pentru viitor
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Rezultatele la Bacalaureat 2021, publicate luni pe Edu.ro. Când vor fi afișate notele / Mediafax FOTO / Mihai Dăscălescu
Publicat: 11/07/2019, 16:49

Ioana Știubeiu este absolventă a Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, specializarea Matematică-Informatică. Ea a reușit să obțină media 10 la Bacalaureat și consideră că portretul unui admis de 10 nu este cel al unui supererou, ci al unui elev care se decide din timp ce cale vrea să urmeze, neabătându-se de la drumul său. Ioana a învățat și s-a pregătit constant pe parcursul celor patru ani de studiu, însă nu atât pentru examenul maturității, cât mai ales pentru viitor, pentru viață.

„Având în vedere că am știut încă din clasa a IX a că mi-am dorit să urmez un domeniu bazat pe științe exacte, să învăț pentru examenul de Bacalaureat s-a întâmplat pur și simplu învățând pentru viitorul care mă aștepta”, spune Ioana.

Ea a precizat în contextul disciplinelor la care a susținut Bacalaureatul, că niciuna dintre ele nu a pus-o vreodată în dificultate, toate acestea făcând parte din materiile ei preferate. „Pentru mine, să lucrez la matematică, fizică a fost o plăcere, iar în legătură cu limba română, am o afinitate pentru cuvinte și pentru artă în sine, ceea ce m-a ajutat foarte mult”, menționează absolventa.

Ioana spune că pregătirea ei pentru examenul maturității nu a început cu câteva luni în urmă, ci încă din primul an al ciclului liceal. „Practic, pentru examen m-am pregătit încă din clasa a IX a, învățând pentru teste, teze, etc. Am făcut meditații, m-au ajutat să aprofundez și să fixez materia”, precizează aceasta.

Absolventa a mărturisit faptul că vestea reușitei de 10 la Bacalaureat a primit-o în ziua afișării rezultatelor de la sora sa și de la una dintre cele mai bune prietene ale sale care au sunat-o să o felicite. În ceea ce privește planurile de viitor, Ioana plănuiește să urmeze cursurile Facultății de Automatică, din cadrul Politehnicii din București.

Tânăra nu e doar un absolvent responsabil și ambițios, ci și unul extrem de pasionat de artă și frumos. „Pasiunile mele sunt lectura, caligrafiatul și sportul. În ultima vreme, din păcate, nu am apucat să mă preocup foarte mult de aceste lucruri, singurul mod în care am reușit să mă relaxez a fost ieșind cu prietenii”, a spus Ioana.

Bianca Furtunescu este absolventă a Colegiului Național „Sfântul Sava” din Capitală, specializarea Matematică-Informatică. Și ea este unul dintre „admișii de 10″ ai examenului de Bacalaureat 2019. Tânăra spune că își petrece timpul liber ieșind cu prietenii, citind, ascultând muzică și cântând la vioară. Dulciurile sunt plăcerea vinovată a Biancăi. De altfel, ea a precizat faptul că ciocolata i-a fost un dulce „aliat” pe toată durata pregătirii în vederea susținerii examenului de Bacalaureat.

La baza pregătirii sale pentru examenul maturității, Bianca spune că s-au aflat o serie de elemente, precum orele de la școală, meditațiile și lucrul individual. „Le sunt recunoscătoare atât profesorilor de la meditații, cât și celor de la școală, care s au oferit să ne pregătească pentru Bac chiar și după ce clasa noastră absolvise”, spune tânăra.

Bianca a menționat faptul că, deși în perioada Bacalaureatului, programul ei de studiu s-a intensificat, nu s-a dezis nici de clipele de relaxare. „În perioada bac-ului am petrecut mai mult timp învățând decât în mod normal. Am avut alt ritm pentru că am petrecut mai mult timp învățând (ca majoritatea elevilor de clasa a 12-a -n.r.), însă am găsit timp și pentru relaxare și socializare”, a spus aceasta.

Absolventa a precizat și faptul că a avut mari emoții pe tot parcursul examenului și că acestea chiar s-au intensificat înainte de probe. Ea a spus că nu s-a așteptat ca la capătul acestor emoții să o aștepte performanța de a finaliza examenul de Bacalaureat cu media 10. „Când am văzut că am luat 10, am fost surprinsă și am verificat rezultatul de mai multe ori, nevenindu-mi să cred”, menționează Bianca.

Tânăra a declarat că vrea ca mai departe să urmeze cursurile Universității de Arhitectură „Ion Mincu” din Capitală, specializarea design de produs. „Mi-ar plăcea ca în viitor să locuiesc și în alte țări, pentru a cunoaște îndeaproape alte culturi și mentalități”, a conchis Bianca.

În prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019, la nivel național, 177 de absolvenți ai clasei a XII-a au reușit să obțină media 10, potrivit datelor Ministerului Educației. Dintre aceștia, 32 sunt din Capitală.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu