MUZICA la terase va fi INTERZISĂ după ora 22:00. LEGEA care te obligă să ai aprobarea SCRISĂ a vecinilor dacă dai o petrecere

MUZICA la terase va fi INTERZISĂ după ora 22:00. LEGEA care te obligă să ai aprobarea SCRISĂ a vecinilor dacă dai o petrecere
Publicat: 23/04/2012, 19:29

Un grup de 42 de senatori (40 PSD din 42,unul independent și un democrat liberal) au inițiat un proiect delege privind asigurarea ordinii și liniștii publice, care prevede,între altele: amuțirea muzicii la terase după ora 22, necesitateaobținerii aprobării SCRISE a tuturor vecinilor cear putea fi deranjați în cazul organizării unei petreceri înpropria locuință, interzicerea consumului de băuturi alcoolice înparcuri, pe stadioane și străzi, interzicerea portului oricărorobiecte contondente sau de autoapărare, inclusiv interzicereacuțitelor de bucătărie în propria mașină.

„În cazul unor evenimente familiale, depășirea limitelor dezgomot admise se poate face numai cu acordul scris al locuitorilordin imobil sau din imediata vecinătate”, se scrie înproiectul de lege.
De asemenea, în localurile publice situate în imobilele cudestinația de locuință, programul muzical poate fi difuzat după ora22 doar dacă localul este izolat fonic și patronii obțin aprobareascrisă a locatarilor imobilului și a celor din imediatavecinătate.


Primarii din stațiunile turistice vor putea reglementa alte orarede funcționare ale teraselor „după consultarea cetățenilor”. Sinaiași Mamaia se pot pregăti de referendum!

Ieșirea la picnic – cu aprobareapolițiștilor


Proiectul prevede și limitarea auto-protecției, prin interzicereapurtării spray-urilor lacrimogene sau paralizante și a oricărorobiecte contondente în locuri publice, mijloace de transport încomun. Nerespectarea acestei reguli este considerată infracțiune șiva fi sancționată cu închisoarea de la 6 luni, la 5 ani! Pe de altăparte, folosirea unui spray lacrimogen sau paralizant asupra uneipersoane sau grup de persoane este sancționată doarcontravențional, „dacă nu s-au produs vătămări ale integritățiicorporale”.


Obiectele contondente și ascuțite (inclusiv cuțitele) șidispozitivele care generează șocuri electrice nu vor fi toleratenici în mașinile proprietate personală – tot infracțiune seconsideră și încălcarea acestei prevederi. Dacă vrei să ieși la unpicnic și vrei să iei un cuțit cu tine, să tranșezi carne pentrugrătar, ai nevoie de aprobarea polițiștilor.


Tot între 6 luni și 5 ani de închisoare vor face cei care refuză săîși decline identitatea sau să se legitimeze în fața polițiștilor,având și un comportament jignitor față de aceștia. La fel vor fisancționați șoferii care nu opresc autovehiculul la semnalelepolițiștilor, precum și cei care scriu în procesele verbale deconstatare a contravențiilor „expresii jignitoare”.
„Săvârșirea a trei sau mai multe contravenții în timp de un an,urmate de refuzul de a fi achitate” se sancționează cu închisoareade la 6 luni la 5 ani, susțin senatorii.


Contravenții vor fi considerate:

  • „Hărțuirea unei persoane prin apelarearepetată la telefon, sonerie, interfon, bătăi în uși sau ferestre,în scopul de a-i crea o stare de disconfort”.

  • „Lăsarea în libertate ori fără supraveghere aanimalelor domestice sau de companie care prezintă pericol publicpentru persoane și bunuri de orice fel, inclusiv pentru culturileagricole și plantațiile ce aparțin domeniului public sau privat,ori pentru circulația rutieră”.

  • „Consumul de băuturi alcoolice pe stradă, înparcuri, stadioane, baze sportive, instituții culturale și deînvățământ, săli de spectacole, unități economice, mijloace detransport în comun, autogări, gări și aeroporturi sau alte locuripublice, indiferent de forma de proprietate”.

  • Relațiile sexuale în locurilepublice


Primarul, convertit în polițist

Constatarea și sancționarea contravențiilorse va face nu doar de către agenții de ordine (polițiști, jandarmi)ci și către… „Primar și împuternicițiiacestuia”.

Inițiatorul susține că are girulpolițiștilor

Autorul proiectului de lege este senatorulPSD Adrian Țuțuianu. Acesta declară, pentru gândul, că „își asumă”toate prevederile proiectului. „Știu bine ce am făcut și îmi asumce fac. Articolele trebuie citite prin interpretare juridică, nugramaticală. M-am consultat cu sindicatele polițiștilor înîntocmirea acestui proiect”.
Mircea Geoană, președintele Senatului, semnatar,și el, al inițiativei legislative, a mărturisit că nu știe nimicconcret depsre proiect. „Îmi trec prin mâini mii de documente, nuștiu ce conțin fiecare. Dar o să verific despre ce este vorba”, adeclarat Geoană, pentru gândul.
Senatorul PSD Titus Corlățean admite că nu alecturat proiectul de lege. „Recunosc, am semnat proiectul larugămintea colegului Țuțuianu, fără a-l citi și bazându-mă pe cemi-a spus domnia sa, în linii mari, despre proiect. Dar, dacă suntimperfecțiuni, vor fi ameliorate în procesul legislativ”, spuneCorlățean.

Senatorul EcaterinaAndronescu a declarat că a citit proiectul de lege, darsusține că într-o variantă care nu conținea prevederile în legăturăcu care am rugat-o să se pronunțe (incriminarea penală a portuluide spray-uri lacrimogene, a cuțitelor în mașină etc): „Nu existauaceste articole. Mi s-a spus că proiectul va mai fi îmbunătățit,dar nu văd cum asta e o îmbunătățire. Chiar mă deranjează. Dar, văasigur, că nu așa va trece proiectul de comisii”.

Tags:
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Ficat mărit și gras? EVITĂ 15 alimente care cresc riscul de ciroză
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte...
Un politician celebru e noul iubit al lui Carmen Negoiță. Vedeta îl alintă deja 'my...
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
Și-a implorat soția să îl lase să moară de COVID. Povestea bărbatului care a stat...
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Un VIDEO în care o creatură marină gâdilată pare că râde ascunde un adevăr teribil
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Cel mai mare protestatar anti-vaccin a fost găsit MORT. Cazul care a șocat o lume...
Veste bombă pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Anunțul cutremurător venit chiar acum. Trebuie să...
DRAMĂ fără MARGINI în lumea filmului. Are cancer în stadiul 4. „Probabil că mă va...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...