NAVĂ SCUFUNDATĂ ÎN DUNĂRE. Marinarii s-au salvat în ultimul moment

Redactor:
Corespondenti
NAVĂ SCUFUNDATĂ ÎN DUNĂRE. Marinarii s-au salvat în ultimul moment
O navă s-a scufundat pe Dunăre, duminică noapte, în zona Chiciu, județul Călărași, după ce un pod de gheață s-a rupt, marinarii reușind să se salveze în ultimul moment, a declarat, luni, directorul Căpităniei Zonale Giurgiu, Florin Oprea.

O navă s-a scufundat pe Dunăre, duminică noapte, în zona Chiciu, județul Călărași, după ce un pod de gheață s-a rupt, marinarii reușind să se salveze în ultimul moment, a declarat, luni, directorul Căpităniei Zonale Giurgiu, Florin Oprea.

Navigația pe Dunăre este blocată, iar mai multe nave sunt în pericol după ce au derapat și au fost luate de gheață, a spus directorul Căpităniei Zonale Giurgiu.

„Dunărea este blocată, se navighează în derivă, împreună cu gheața”, a spus Oprea.

Directorul Căpităniei Zonale Giurgiu a precizat că cei doi marinari aflați pe nava care a fost scufundată de gheață în zona Chiciu au reușit să se salveze în ultimul moment.

Florin Oprea a mai spus că în zona Călărași și pe Dunărea fluvială nu există spărgător de gheață. El a precizat că în momentul în care se pune în mișcare un pod de gheață ca cel de la Călărași, nu poate fi luată nicio măsură de protecție.

De asemenea, reprezentanții Căpităniei Portului Călărași au declarat că un ponton al bacului a fost împins de gheață, pasarela acestuia și cablurile de susținere fiind rupte.

În aval de Chiciu, din cauza bucăților foarte mari de gheață, navele s-au deplasat în aval, în timp ce pe Brațul Borcea multe ambarcațiuni pescărești și de agrement au fost împinse pe mal sau luate la vale de gheață.

„Sunt convoaie cu aproximativ 50 de barje dar și nave ale agenților economici din Călărași ancorate la mal, cărora li s-au rupt legăturile, iar acum navele plutesc pe apă, fiind duse în aval. Toți au fost notificați de Căpitănia Portului Călărași înainte de îngheț să nu intre pe fluviu, cu recomandarea să nu plece la drum și să-și găsească loc la ancoră. Avem informații că o navă s-ar fi scufundat, iar o alta s-a înclinat periculos. O să avem și confirmarea acestei situații”, a declarat prefectul județului Călărași, Emil Mușat.

Surse din rândul oficialităților spun că nava scufundată se numea ADA 1, iar cea înclinată periculos este DUNAV.

Emil Mușat a precizat că pentru rezolvarea „acestei probleme” ar trebui spart podul de gheață, însă acesta se întinde de la Sulină până la Giurgiu.

„S-a încercat spargerea lui, dar este imposibil. În acest moment navele ar trebui fixate la mal cu parâme groase, dar natura a dovedit că orice parâme ar fi forța gheții le rupe. Ar trebui că un împingător să acționeze în zonă pentru a scoate navele de acolo. Toți marinarii au fost notificați să părăsească navele în caz de pericol”, a mai spus prefectul.

Prefectul a afirmat că sloiurile formate după ruperea podului de gheață au smuls și stația plutitoare de captare a apei, însă alimentarea cu apă potabilă în municipiul Călărași nu a fost afectată.

„Situația nu a provocat avarii și incidente doar navelor și barjelor, ci și stației plutitoare de captare a apei. Aceasta a fost smulsă, dar nu sunt probleme în alimentarea cu apa a municipiului Călărași, deoarece de o lună aceasta nu mai era utilizată, apa în oraș fiind luată din Dunăre prin criburi, respectiv țevi”, a mai declarat prefectul Emil Mușat.

La ora transmiterii acestei știri, prefectul județului Călărași, împreună cu reprezentanții Căpităniei Portului Călărași și reprezentanții navelor de pe Dunăre, analizează situația la fața locului pentru a conveni măsuri de intervenție.

 

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
O româncă din WTA, hărțuită și jignită incalificabil: `Ești mai bună la sex decât la...
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer:...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
ULTIMA ORĂ! Veste GENIALĂ despre programul Rabla 2021. Toți oamenii așteptau asta
Ce au ajuns câștigătorii Românii au talent. Cine a reușit în viață și cine a...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide