• Publicat:
Știri

Noi detalii revoltătoare ies la iveală în cazul polițistului din Sibiu acuzat că a agresat sexual două minore: Bărbatul a încercat să o violeze pe fata de 12 ani, dublă campioană națională la box

Noi detalii revoltătoare ies la iveală în cazul polițistului din Sibiu acuzat că a agresat sexual două minore: Bărbatul a încercat să o violeze pe fata de 12 ani, dublă campioană națională la box
Una dintre fetele agresate sexual de polițistul din Sibiu este de două ori campioană națională la box. Potrivit procurorilor, polițistul, în calitate de antrenor, a mers cu fetele la București și s-a cazat cu ele în cameră, unde a încercat să întrețină raporturi sexuale cu fata de 12 ani.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, polițistul, în calitate de instructor de box în cadrul unei asociații sportive, în timpul antrenamentelor le-ar fi atins pe fete, eleve ale sale, pe picioare, fese și sâni, fără consimțământul acestora.

Agentul de poliție este cercetat pentru tentativă de viol în cazul unei fete de 12 ani și pentru agresiune sexuală în cazul unei fete de 17 ani.

Potrivit procurorilor, în aprilie 2018, polițistul s-a deplasat cu fata de 12 ani la București, pentru antrenamente la lotul național feminin de box, având în vedere că fata era de de două ori campioană națională la box și dorea să facă sport de performanță.

„Acolo s-a cazat în aceeași cameră cu minora, iar în timpul nopții, a încercat prin exercitarea unor acte de constrângere fizică să întrețină raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de doar 12 ani la acea dată, în timp ce victima se afla sub paza și îngrijirea lui, în calitate de antrenor al acesteia”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în luna februarie 2019, antrenorul a fost la București și cu fata de 17 ani, unde aceasta urma să susțină o demonstrație sportivă.

„Din nou s-a cazat în aceeași cameră cu minora, iar în timpul nopții, a exercitat acte de natură sexuală asupra sa (altele decât cele prev. de art. 218 și 220 C.pen.), constând în atingeri ale sânilor, feselor și zonei intime, fără consimțământul persoanei vătămate (17 ani la data comiterii faptei), profitând de imposibilitate acesteia de a se apăra și de a-și manifesta liber voința datorită constrângerii morale, respectiv profitând de starea de vulnerabilitate în care se afla aceasta (minora fiind singură cu el, într-o altă localitate, departe de casă, sub paza, îngrijirea și supravegherea acestui adult care se bucura de poziția sa recunoscută de autoritate și de încrederea pe care o insuflase minorei, ca de altfel și celorlalte fete din grupa de box pe care o antrena)”, mai arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Polițistul a fost reținut miercuri pentru 24 ore, iar joi a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

„Judecătoria Sibiu a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, dispunând luarea față de inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu”, susțin procurorii sibieni.

Inchide