Noi stenograme cu Voicu: cum l-a împins „Vanghelică” la MI ca să-și asigure liniștea. Vanghelie „Nu mă dezic de Voicu, dar gata cu vrăjeala lui Băsescu”

Noi stenograme cu Voicu: cum l-a împins Vanghelică la MI ca să-și asigure liniștea. Vanghelie Nu mă dezic de Voicu, dar gata cu vrăjeala lui Băsescu
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 03/05/2012, 02:49

Cătălin Voicu și Marian Vanghelie au revenit joi în atențiaopiniei publice. De această dată, este vorba despre transcriptulunei discuții interceptate de către procurori, inclusă înrechizitoriul întocmit de DNA și care a intrat în posesia Mediafax.Voicu spune despre Marian Vanghelie că este direct interesat ca elsă ajungă ministru de Interne, prezența sa în acest postconferindu-i „liniște” primarului.

• „Vanghelie nucă are un interes, este direct interesat în toată povestea asta, săajung acolo. Prezența mea la Interne lui îi conferăliniște”, îi spunea Voicu atunci lui Alexandru Mazăre, șiel senator PSD, precum și judecătorului Cristian Jipa.

Cătălin Voicu explică acestora cum a fost susținut de Vangheliepentru a ajunge senator și cum a fost ales de „lumea interlopă” dincolegiu, indiferent că va ajunge sau nu ministru de Interne. Înacelași context, Voicu mai spune că, în cele din urmă, i-a părutbine că nu a ajuns ministru. „Tot ce mi-a părut bine e că n-amajuns ministru, că nu puteam să-mi țin cuvântul cu ce lepromisesem… Pentru că mă omora… suna jandarmii. Și era clară!Că atunci, dacă nu-ți ții cuvântul, efectu’ e mai rău, colegu’!”,le povestea Voicu lui Jipa și lui Mazăre, cei trei aflându-seîmpreună, într-un restaurant din centrul Capitalei.

Am trecut la senatori pentru că așa „a vrutVanghelică”

„Aici, la minister, tre’ să te duci când ai banii, tu!”,continuă Voicu. El le mai povestește interlocutorilor, potrivittranscrierii, că a schimbat calitatea de deputat cu aceea desenator pentru că așa „a vrut Vanghelică”. „Când s-au trecut laaia, Vanghelică a fost, a vrut să fie foarte sigur că ies!Vanghelie nu-și putea ris… î… ă… cum să zic?, n-a vrut săriște nicio secundă și când s-au făcut simulările de către Zgonea.Simulările, a zis că cel mai sigur colegiu la Senat e ăsta, dinBu… tot Bucureștiul”.

Voicu povestește cum a „parlamentat” Boc cu țigănciledin Zăbrăuți

Cătălin Voicu mai descrie foarte colorat colegiul în care a fostales senator, unul „foarte controlat de votanți de-ai lu’ Vanghelieși inclusiv cu lumea interlopă”. „Pentru că o mare parte din… autreabă cu ei unde voturi mi-am luat aproape în unanimitate. În zonaaia, cea mai rău… cea mai săracă din… Zăbrăuți, Ferentari,Amurgului… ă… Iacob Andrei… ă … zonele astea, care sunt…ă… Toporași… Iacob Andrei, calci pe semințe, e ceva… Nu poțisă intri acolo, nici nu mai… nu intră nimeni acolo, am fostsingurul parlamentar. A vrut Boc să intre după ce toate alea… Bocsă-i facă și i-au luat țigăncile alea mari, cu fuste pe ele, de lap… și au băgat în gură, «Stai, mă, să-ți dăm, piticule, f…morții!»… Sau îți dă cu copilu-n cap, de n-ai ce să faci, nu…Deci, acolo n-a, n-a, n-a putut să intre nimeni! Am intrat acolo,toată lumea știau din auzite, din descrieri, din astea și… Aufost băieții mei de la Poliție, șefii de secții și Vanghelie, carea dat mesaj. I-a chemat șefii de secție pe toți… «Bă, vedeți,omul ăsta este om care toată ziua, ăsta ne-a ajutat pe noitoți!»… Eu am răspuns de Parchetu’ din … toți erau ba arestați,ba băgați în banditism, erau tineri și-am crescut odată cu ei!”,spune senatorul Cătălin Voicu.

Vanghelie nu se dezice, dar respingecategoric

În replică, Marian Vanghelie a declarat pentru Gândul că s-asăturat de „toate făcăturile politice” îndreptate împotrivalui.

• „Toate astea suntfăcăturile lui Băsescu și ale PDL de care m-am săturat. Tot felulde afirmații și discuții scoase din context, cu Voicu, cu Mazăre,cu ăștia toți. Au găsit iar un moment ca să agite apele, că vede cătoată lumea e disperată. Eu le-am spus, transcripturile pe carele-au ținut ca să dea câte puțin, șase luni, la oameni, au rămas cuele”, spune Vanghelie. El consideră că „făcăturile puterii” nu maiau trecere la oameni. „Au văzut și ei ce li se-ntâmplă și de undevine. Eu spun încă o dată, nu mă dezic de Voicu, e prietenul meu,dar unele lucruri mai sunt și greșit interpretate, scoase dincontext. Dar gata, acum nu mai ține cu toate vrăjelile astea. Lumeaare alte griji”, a mai spus Vanghelie.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Moment tulburător! Laurențiu Reghecampf jr. a început să plângă când Anamaria Prodan vorbea de divorțul...
Mașinile la care românii au dat năvală în luna septembrie. Ce se va întâmpla la...
România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5...
Care este motivul pentru care mașinile folosesc un sistem electric de 12 volți?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Cum a avut loc accidentul în care Alec Baldwin a ucis-o pe Halyna Hutchins. Relatarea...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Unde e mai ieftin la Lidl, în România sau Ungaria? Descoperirea incredibilă făcută de vecinii...
Șoc pentru consumatorii de energie și gaz din România: s-au îngrozit când au primit acest...
Accesul în MAGAZINELE NEALIMENTARE permis doar PERSOANELOR VACCINATE
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă... O dispariție fulgerătoare
Doliu imens în PSD! S-a stins la spital. Veste tragică pe scena politică
Sute de mii de români vor fi în PERICOL în următoarele săptămâni. SCHIMĂRI MAJORE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021