Noul brand turistic al României – „Explore the Carpathian Garden”. Udrea: „E bine că există atâta interes pentru promovarea brandului”

Noul brand turistic al României - Explore the Carpathian Garden. Udrea: E bine că există atâta interes pentru promovarea brandului
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 25/04/2012, 20:15

După ce anul trecut a fost „Land of choice”, de acum înainte”Explore the Carpathian Garden” (Explorează grădina carpatină) estenoul slogan turistic al României, care va fi lansat joi laExpoziția Mondială de la Shanghai de ministrul DezvoltăriiRegionale și Turismului, Elena Udrea.

Informația, apărută „pe surse” în România, nu a fost niciconfirmată, nici infirmată de Udrea, aflată deja la Shanghai, earezumându-se la a se declara mulțumită de faptul că imagineaRomâniei generează polemici în țară. „Este bine că există atâtainteres pentru promovarea brandului turistic. Oricum, existau peste100 de persoane din țară care aveau acces la informație. Săașteptăm până mâine (joi – n.red.), când vom vedea dacă acesta estebrandul sau altul”, a declarat Elena Udrea, întrebată deGândul.

Brandul care urmează să fie lansat joi este prezentat grafic înculori vii, predominant nuanțe de verde, dar și albastru, galben șiportocaliu, rolul lor fiind de a aminti de natură, soare și mare,după cum au declarat surse din turism citate de Mediafax. Încentrul logoului apare cuvântul „România”, cu un font rotunjit, pefiecare literă fiind prezente două sau trei nuanțe de verde.”Căciulița” literei „â” este colorată cu nuanțe de galben șiportocaliu. În partea dreaptă sus, este prezentat un element graficasemănător cu o frunză de-a lungul unei ape curgătoare.

Sloganul propriu-zis, „Explore the Carpathian Garden”, esteplasat în partea de jos a imaginii, cu un font înclinat spredreapta, de culoare verde, în vreme ce fundalul este alb.

În 2009, pentru campania „Land of choice” s-au cheltuit de labugetul statului 1,5 milioane de euro. Campania de promovare dinacest an va fi finanțată din fonduri europene, până la fineleanului 2013 fiind alocată o sumă de peste 75 milioane de euro.

Cât despre noul logo turistic, acesta va avea ca elementprincipal „frunza”, despre care se spune că reprezintă simbolulprimordial al naturii, al prospețimii și al creșterii. Noul logoeste plasat pe un fond albastru care face trimitere spre turismulbalnear și de întreținere (sau de wellness, sintagmă utilizatădestul de frecvent de Elena Udrea).

Potrivit studiilor de piață comandate de Ministerul DezvoltăriiRegionale și Turismului, principalele produse turistice aleRomâniei sunt turismul în natură, pachetele tip city break,turismul rural, circuitele culturale, turismul activ și deaventură, turismul balnear și turismul religios. În promovareabrandului turistic nu se va pune accent pe litoral.

Motivele pentru care turiștii ar veni în România sunt peisajelevirgine din Munții Carpați și Delta Dunării, siturile arheologicecu elemente bizantine și latine și tradițiile păstrate de românidin cele mai îndepărtate timpuri.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Hoții de CATALIZTOARE din GERMANIA ”vânează” aceste mașini
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Diferența dintre criptomonede, monede digitale și monede virtuale
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Avocatul lui Sevil Shhaideh a cerut judecătorilor s-o achite, în dosarul Belina
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
A MURIT o legendă a fotbalului din România. A făcut parte din GENERAȚIA DE AUR
Anunțul care zdruncină lumea din temelii. Ce urmează după Omicron: Va fi mult mai contagioasă
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...