Noul Cod rutier, amânat oficial. Guvernul ia în calcul acordarea a 45-50 de zile pentru plata amenzilor înainte de suspendarea permisului

Redactor:
Anca Simina
Noul Cod rutier, amânat oficial. Guvernul ia în calcul acordarea a 45-50 de zile pentru plata amenzilor înainte de suspendarea permisului
Amânarea adoptării noului Cod rutier prin ordonanță de ourgență cu cel puțin o săptămână a fost confirmată la finalul ședinței de Guvern de către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Amânarea adoptării noului Cod rutier prin ordonanță de urgență cu cel puțin o săptămână a fost confirmată la finalul ședinței de Guvern de către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a precizat că termenul până la care se pot achita amenzile pentru ca permisul de conducere să nu fie suspendat va fi de 45-50 de zile. 

„A fost amânată această OUG. Decizia politică rămâne aceeași, de a se adopta prin OUG”, a susținut ministrul în conferința de presă, adăugând că a fost „abilitat să prezinte zona de Agricultură și zona de Interne”. Codul rutier a fost amânat în Guvern pentru a doua săptămână consecutiv.

Motivul amânării, potrivit lui Daniel Constantin, „ține de rațiuni tehnice, de corelarea bazelor de date. Se face un cont unic la Ministerul de Finanțe și se pune problema accesului poliției al acest cont. Odată ce va fi rezolvată, căci problema ține mai mult de soft, săptămâna viitoare sau în săptămânile următoare va fi adoptat”, a explicat el.

Întrebat despre termenul până la care se pot achita amenzile pentru ca permisul de conducere să nu fie suspendat, Daniel Constantin a precizat că formula discutată în Guvern presupune „30 sau 35 de zile pentru a achita amenda la care se adaugă alte 15 zile”. În cele două săptămâni suplimentare, șoferii care nu și-au plătit la timp amenzile ar urma să primească o notificare scrisă în legătură cu eventuala sancțiune, oferindu-li-se astfel încă o scurtă perioadă de timp pentru a intra în legalitate. „Este un detaliu care urmează să fie stabilit, 30 sau 35 de zile, la care se mai adaugă 15 zile pe baza unei notificări pe care Ministerul de Interne o trimite către persoana respectivă”, a adăugat ministrul.

 

Inchide