• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Nu mai aveau speranțe, dar miracolul s-a întâmplat! Un român căutat de 18 ani de familie a fost găsit într-un tramvai din Milano: Când i-am spus că i-am găsit tatăl, i-au dat lacrimile

Nu mai aveau speranțe, dar miracolul s-a întâmplat! Un român căutat de 18 ani de familie a fost găsit într-un tramvai din Milano: Când i-am spus că i-am găsit tatăl, i-au dat lacrimile

Un român care era căutat de 18 ani de familia lui a fost în sfârșit găsit după ce o altă femeie l-a fotografiat într-un tramvai din Milano și a cerut ajutorul oamenilor de pe internet.

În dimineața zilei de 26 februarie, bărbatul circula în Milano cu tramvaiul iar atenția româncei i-a fost atrasă de faptul că acesta vorbea limba română. Astfel a început cursa pentru identificarea și găsirea familiei acestuia, potrivit rotalianul.com.

Când l-a zărit, românca i-a făcut mai multe fotografii pe care le-a postat pe Facebook însoțite de rugămintea de a o ajuta să îl identifice și să îi găsească familia.

„Bună dimineață, dragi români. Azi dimineață în tramvaiul nr. 9 din Milano porta Veneția, am notat acest om, țin să precizez că nu este prima dată când îl întâlnesc, dar azi-dimineață l-am auzit vorbind singur în românește. M-am apropiat de el să-l întreb cum îl cheamă, de unde este și dacă nu vrea să fie ajutat. Nu a știut să îmi răspundă pentru că mintea lui nu era in lumea reală, ci într-o lume ireală.

Am rugămintea la voi, dacă îl cunoaşteţi, dacă cineva ştie cine este, dacă cineva poate îl caută, să mă ajute să salvăm acest om, măcar să înştiinţăm familia.

Cu siguranţă cineva îl caută, nu e posibil ca un băiat tânăr să trăiască şi să sfârşească aşa”, a scris Larisia Petraș în postarea de pe Facebook.

Postarea acesteia a devenit foarte repede virală iar sute de români au distribuit-o în încercarea de a o ajuta să îi găsească familia sau măcar să afle cine este.

Jurnaliștii de la publicația rotalianul.com au contactat-o pe sora bărbatului.

„Suntem aproape în totalitate siguri că este fratele nostru, avem 18 ani de când îl căutăm. Câțiva ani în urmă poliția ne-a transmis că l-a găsit, dar el nu mai voia să știe nimic de noi, dar cum l-am văzut acum în poze nu cred că mai este în măsură să decidă ce este mai bine pentru el. Noi am vrea să îl aducem acasă, să ne ocupăm de el, e fratele nostru, nu-l putem lăsa să trăiască pe străzi, în condițiile alea. Ne bucurăm să știm că este în viață, asta e cea mai bună veste până acum”, a povestit sora românului.

Se pare că acesta se numește Leon Antonius Macra, are 49 de ani și este originar din Bristrița iar povestea dispariției lui a început în 2002 când a plecat singur în Italia pentru a-și întreține soția și cei doi copii care rămăseseră în țară. Inițial, timp de câteva lui a trimis bani familiei, dar apoi nimeni nu a mai știut nimic de el.

„Am sunat-o pe nepoata mea să-i spun că aproape sigur l-am găsit pe tatăl ei și a început să plângă, își dorește foarte tare să-l întâlnească”, ne-a mărturisit Crina, sora bărbatului.

Familia bărbatului transmite un apel de ajutorare către toți românii care tranzitează zona Milano – oricine îl vede pe bărbatul din imaginea de mai jos, este rugat să sune la unul dintre numerele de telefon:

0040 742 749 112;
0040 752 127 767.

Sursă FOTO: Larisia Petraș / Facebook

Inchide