O cunoscută procuroare a fost găsită moartă în casă! Vecinii au anunțat Poliția din cauza mirosului ciudat care ieșea din locuința femeii

O cunoscută procuroare a fost găsită moartă în casă! Vecinii au anunțat Poliția din cauza mirosului ciudat care ieșea din locuința femeii
Sursp Foto - Luju.ro
Publicat: 26/01/2023, 19:38

Sfârșit tragic pentru unul dintre cei mai apreciați procurori ai României. Poliția a descins în casa Alexandrei Șinc, fosta șefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pentru că nu mai răspundea apropiaților la telefon.

Procuroarea fost găsită fără suflare în propria locuință.

Regretatul magistrat avea doar 49 de ani și se pensionase în anul 2021.

Câteva zile a stat cadavrul pe jos, înainte ca polițiștii să intre în casa ei Alexandrei Șinc.

Nu a fost deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, pentru că nu există suspiciuni cu privire la o crimă sau suicid.

Surse apropiate ale fostului procuror susțin că femeia a decedat din cauza unui infarct, deoarece de ani buni s-ar fi confruntat cu probleme de sănătate.

Fostul magistrat locuia singur în casă și nu avea copii și nici soț.

Vecinii au anunțat Poliția

După ce s-a pensionat, fostul procuror s-a angajat la un cabinet de avocatură, pe care nu l-a mai frecventat de luni de zile.

Surse judiciare susțin că juristul își dorea să stea acasă, pentru a se îngriji.

Vecinii au fost cei care au sunat la Poliție, pentru că din locuința femeii ajungea în casa scării un miros neobișnuit.

Agenții au spart ușa și au descoperit-o pe Alexandra Șinc fără suflare.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, de asemenea, decesul fostului procuror.

„Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a doamnei ȘINC ALEXANDRA, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu s-o odihnească!”, a transmis CSM.

„Rezist la stres, dar nu la stresul pe termen lung”

Alexandra Șinc, deși avea o reputație foarte bună în meseria ei, era cunoscută drept perfecționistă.

Într-un interviu oferit anul trecut, fosta magistrată vorbit despre provocările acestei meserii, potrivit Evz.ro.

„La stresul aferent funcției de conducere, eu rezist la stres, dar nu la stresul pe termen lung.

Și nici nu cred că cei care îmbătrânesc în funcții de conducere și nu le mai părăsesc, nu cred că se implică 100%, pentru că nu e posibil omenește acest lucru (n.r. – să te implici la maximum).

Mai e o chestiune subestimată, foarte reală. Toate interdicțiile pe care le ai, incompatibilitățile, anturajul pe care trebuie să ți-l faci, dincolo de ceea ce ce te obligă legea și regulamentul”, a declarat Alexandra Șinc, într-un interviu oferit în urmă cu un an, pentru Juridice.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase