O femeie de la „Salvați Roșia Montană” a strivit o roșie pe tableta lui Șova. „E un dar pentru dumneavoastră”

Redactor:
Pacala Dana
Redactor:
Vasile Magradean
O femeie de la „Salvați Roșia Montană” a strivit o roșie pe tableta lui Șova. „E un dar pentru dumneavoastră”
O activistă a Mișcării "Salvați Roșia Montană" a intrat, vineri, în sala de la Prefectura Cluj în care Dan Șova susținuse o conferință de presă și, în timp ce acesta era încă așezat pe un fotoliu, femeia a strivit o roșie pe tableta și pe documentele pe care ministrul le ținea în mână.

Ramona Duminicioiu, activistă în cadrul Mișcării „Salvați Roșia Montană”, a intrat, vineri, în sala de la Prefectura Cluj unde ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național, Dan Șova, tocmai încheiase o conferință de presă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șova era încă așezat pe fotoliul din care vorbise cu jurnaliștii și avea în mână o tabletă și mai multe documente așezate sub aceasta. Văzând-o că se apropie, ministrul a zâmbit, iar tânăra a scos dintr-o pungă, în timp ce vorbea cu el, o roșie, pe care a strivit-o cu mâna pe tableta ministrului.

„E un dar de la Roșia Montană pentru dumneavoastră, pentru că știu că participați, sperăm să stopați toate ilegalitățile pe care le faceți și să nu participați la acest proiect ilegal”, i-a spus Duminicioiu lui Șova.

Ministrul s-a ridicat de pe fotoliu, s-a scuturat pe mânecile sacoului, continuând să zâmbească, în timp ce prefectul de Cluj, Ioan Gheorghe Vușcan, a luat repede tableta și documentele pentru a le curăța.

Prefectul a vrut inițial să pună documentele și tableta pe jos, în spatele unui fotoliu, moment în care ministrul a mers și și-a recuperat tableta, curățând-o și îndreptându-se apoi spre jurnaliști pentru declarații.

Dan Șova a afirmat, legat de incident, că „fiecare face cum crede”, în timp ce prefectul de Cluj, Ioan Gheorghe Vușcan, a catalogat gestul drept „o mizerie”.

Femeia a susținut, ulterior, că a fost vorba despre „un gest civic” prin care nu a făcut niciun rău.

„Fac parte din Mișcarea «Salvați Roșia Montană». Ne opunem proiectului de la Roșia Montană, iar domnul Șova a fost responsabilizat de premierul României să aprobe acest proiect. Am storcit o roșie pe toate documentele pe care ministrul le avea în mână și consider că este un gest civic prin care nu am făcut niciun rău. Am atras doar atenția și vrem să știe că suntem cu ochii pe el și nu îngăduim nicio ilegalitate și nicio decizie politică în favoarea proiectului de la Roșia Montană. Proiectul ar fi ilegal, ar încălca de la Constituție la toate legile ce țin de protecția mediului”, a spus Duminicioiu.

La ieșirea din Prefectura Cluj, Șova a fost întâmpinat de un grup de activiști care se opun proiectului minier de la Roșia Montană și care aveau bannere cu mesaje precum „Salvați Roșia Montană”, „Avize ilegale de la ministere penale”.

Unul dintre protestari l-a întrebat pe Șova dacă nu îi este rușine și i-a transmis că politicienii pleacă, dar oamenii rămân. Bărbatul a mers după ministru agitând un banner, dar Șova, însoțit de prefectul de Cluj, a intrat într-un hotel din apropierea Prefecturii fără să îi răspundă.

Conferința de presă susținută de Șova a avut loc după ce acesta a participat, la Prefectura Cluj, la o reuniune pe tema proiectului Autostrăzii Transilvania.

Guvernul a decis, printr-o hotărâre aprobată în 30 aprilie, înființarea unei noi companii care se va ocupa exclusiv de proiectul Roșia Montană și care va funcționa doar în subordinea ministrului delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, Dan Șova (PSD).

Noua companie va rezulta din reorganizarea, prin divizare parțială, a Companiei Naționale a Cuprului, Aurului și Fierului Minvest Deva, care deține în prezent 19,3% din acțiuni la societatea Roșia Montană Gold Corporation (RMGC).

Societatea Roșia Montană Gold Corporation este controlată de compania canadiană Gabriel Resources, cu 80,46% din capitalul social, în spatele companiei fiind nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz și Thomas Kaplan.

Compania deține la Roșia Montană (județul Alba), prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur și 1.600 de tone de argint.

Proiectul este blocat de mai mulți ani din cauza disputelor legate de protecția mediului.

Dan Șova spunea, în 8 iunie, că decizia legată de proiectul minier de la Roșia Montană va fi economică sau asumată de întreaga clasă politică din România „cu da sau nu”, iar dacă proiectul va respecta anumite condiții va fi promovat în Parlament.

Tags:
FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide