Oficial rus: „Polonia, pe primul loc la rând pentru denazificare după Ucraina”

Oficial rus: „Polonia, pe primul loc la rând pentru denazificare după Ucraina”
Sursă foto - caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 14/05/2022, 18:28

Un parlamentar rus a tras un semnal de alarmă, vineri, subliniind declarațiile recente ale liderilor Poloniei încurajează Moscova „să o pună pe primul loc la coada pentru denazificare, după Ucraina”.

Deputatul Dumei de Stat Oleg Morozov a făcut remarca pe contul său de Telegram, potrivit presei de stat din Rusia.

Rusia, descrisă drept „tumoră canceroasă”

„Prin declarațiile sale despre Rusia, descrisă drept „tumoră canceroasă”, și despre „indemnizația” pe care trebuie să o plătim Ucrainei, Polonia ne încurajează să o punem pe primul loc la coada pentru denazificare, după Ucraina”, a scris acesta, potrivit Fox News.

Joi, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki l-a criticat pe președintele rus Vladimir Putin și propaganda pe care acesta o răspândește cu privire la războiul în Ucraina.

„Ideologia Russkiy Mir a lui Putin este echivalentul comunismului și nazismului din secolul 20. Este o ideologie prin care Rusia justifică drepturile inventate și privilegiile pentru țara sa. În numele acestei ideologii, Mariupol și alte zeci de orașe ucrainene au fost rase pe măsură ce soldații ruși erau trimiși la război, convinși de superioritatea lor, și încurajați să comită crime de război inumane – ucideri, violuri și torturi asupra unor civili nevinovați”, a spus premierul polonez.

„Nu ne putem face iluzii. Nu este nebunie, ci o strategie deliberată care a deschis deja porțile către genocid. Russkiy Mir este un cancer care consumă nu doar majoritatea societății din Rusia, dar reprezintă și o amenințare mortală pentru toată Europa. Așadar, nu este suficient să susținem Ucraina în lupta sa militară cu Rusia. Trebuie să eliminăm complet această ideologie monstruoasă”, a adăugat premierul Poloniei.

Într-un comentariu recent publicat de site-ul de știri rusesc Pravda, președintele Poloniei a declarat: „Credem cu adevărat că Rusia va fi forțată de comunitatea internațională să plătească o indemnizație pentru a se reface tot ce s-a distrus în Ucraina”.