Oficialii români invită producătorii de la Bollywood să facă filme pe „plaiurile mioritice”

Oficialii români invită producătorii de la Bollywood să facă filme pe „plaiurile mioritice
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 25/04/2012, 21:12

Celebrități din cetatea indiană a filmului, precum AishwaryaRai, Arjun Rampal, Hema Malini, Amitabh Bachchan, Esha Deol șiAdnan Sami ar putea da nas în nas cu parlamentarii români, astadacă au filmări la Casa Poporului. Invitația există, ea a fostadresată deja producătorilor de la Bollywood de către amasadoareaRomâniei în India, Valerica Epure, anunță glamsham.com. „Suntdiscuții, au fost și anterior”, a declarat pentru Gândulconsilierul ambasadoa­rei, Cristian Epure. „Ni s-a părutinteresant”, a mai spus acesta.

Argument: România seamănă cu India laanotimpuri

Potrivit sursei citate, ambasadorul României le-a transmisproducătorilor că țara pe care o reprezintă este cea mai bunăopțiune pentru viitoarele lor filme. În plus, relatează site-ulcitat, ea i-a asigurat pe aceștia că vor avea cele mai bunecondiții. Pentru a-și susține invitația, Valerica Epure le-adescris România ca fiind „o țară cu vibrații pozitive și locurivariate demne de explorat”, „cu lanțuri muntoase, câmpii, apă șidesigur vinuri faimoase în lumea întreagă”. De altfel, menționeazăsursa citată, licorile românești au ajuns și-n India, fiindimportate de o companie care vrea să se implice în producția defilm, de videoclipuri muzicale și documentare turistice.ambasadorul a vorbit și despre asemănările dintre cele două țări.Inclusiv în ceea ce privește anotimpurile. Tot patru, dintre care”iarna e cea mai potrivită pentru veselie și relaxare”. A amintitși că Parlamentul, a doua clădire ca înălțime din lume, poate fizărit de pe lună și că „turismul e pe mâna companiilor private”,ceea ce asigură celor care ne vizitează țara „cele mai bunestandarde din lume”, potrivit Glamsham.com. Valerica Epure n-auitat nici moștenirea culturală, arta populară, castelele șivechile fortărețe, ori Dunărea, al doilea fluviu ca lungime dinEuropa, după Volga, mai scrie sursa citată. De toate acestea arputea avea parte Bollywood-ul dacă tânjește după locațiiextravagante.

Cum se pierde locul pe harta producției defilm

Până relativ de curând, Bucureștiul avea aura de paradis pentruproducătorii de film străini, alături de o altă capitală a Europeide Est, Budapesta. A pierdut teren în fața unor metropole maiaccesibile financiar precum Londra, Paris sau Berlin.

De altfel, de la „Cold Mountain” (2002), care a atras atențiatuturor asupra României ca o locație ofertantă și ieftină, nicioaltă producție cinematografică realizată aici n-a mai presupus odesfășurare de forțe similară.

Amețitor a fost și bugetul filmului, suma vehiculată fiind de 80de milioane de euro. Taxele ridicate pentru o zi de filmare șiinfrastructura deficitară însă, i-au făcut pe producătorii străinisă fugă de noi și să aleagă Franța, Ungaria, Germania sau MareaBritanie, deși România dispune de studiouri de film performante,profesioniști, decoruri, actori și locuri de filmare neuzatevizual.

INFO PLUS

250 de filme anual în două studiouri de laBollywood

„Bollywood” este supranumele caselor de film din India.Producția cinematografică are loc în Mumbai (Bombay), capitalacinematografiei indiene, care lansează staruri precum AishwaryaRai, Arjun Rampal, Hema Malini, Amitabh Bachchan, Esha Deol sauAdnan Sami. Denumirea „Bollywood” a apărut în anii 70, ca o replicăla cetatea americană a filmului, Hollywood. Naționaliști, indieniidezaprobă denumirea orașului iluziilor, ei nefiind de acord cunumele de origine străină. Cele mai cunoscute studiouri de aicisunt Filmalaya si Film City, ele producând anual până la 250 defilme în limba hindu. Vestimentațiile opulente, dansurile indieneși muzica tradițională care au făcut ca producțiile filmate aici sărivalizeze, ca număr de spectatori, cu cele mai cunoscutemusicaluri de pe Broadway.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
DOLIU NAȚIONAL în România! A murit marea doamnă a muzicii lăutărești
Vestea tragică a dimineții. Lumea modei, devastată de durere. A murit fulgerător
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...