Oprescu a fixat un nou termen pentru refacerea Centrului Vechi: „La vară e gata”. Față nouă pentru opt clădiri istorice FOTOGALERIE

Redactor:
Marian Sultănoiu
"La vară vă invit la o plimbare prin Centru. O să fie gata", le-a spus el ziariștilor rebegiți de frig, invitați de cu iarnă, în capul străzii Tonitza, la demararea lucrărilor de instalații apă-canal.

„La vară vă invit la o plimbare prin Centru. O să fie gata”,le-a spus el ziariștilor rebegiți de frig, invitați de cu iarnă, încapul străzii Tonitza, la demararea lucrărilor de instalațiiapă-canal. 14 străzi principale și alte câteva secundare,din Centru Istoric, ar urma să fie finalizate de Apa Nova în șaseluni. Odată cu acestea, Primăria promite că va dao față nouă celor opt clădiri de „înălțime joasă” care îi maiaparțin în zonă. „Patru le facem noi, iar alte patru,câteva firme puternice, care au bani” spune Oprescu.

În ceea ce privește blocurile primăriei, „astea le facem cu banide la Ministerul Dezvoltării – 70 la sută dau ei, 30 la sută noi.Intră în programul de consolidare. Măcar atât dacă facem și tot ebine”, mai spune primarul ștergându-și nasul înghețat cu unșervețel alb, parfumat.

Am trecut, iar, pe strada ta

N-apucă să-și termine ideea că este abordat frontal de oriverană cu un puradel anexă care poartă pe cap un fes albastrutricotat, cu înscris nedeslușit. „Bre, dom’ primar, noi cât maistăm aici, c-am rămas singuri pe stradă și nu mai avem nimic?!”abordează femeia subiectul, în direct, în fața camerelor. „Aoleu!”apucă să reacționeze dom’ primar, la intersecția străzilor Covacicu Pasajul Francez, care seamănă acum, așa desfundat cum se află înașteptarea utilajelor gerele, mai mult cu pasajul Beirut. „I-auzi,dom’ne, c-au rămas singuri pe stradă. Ce faci cu femeia?” întreabăOprescu peste umăr pe unul dintre consilieri.

„Îi dăm în blocul de garsoniere, când o fi gata” spune omul cufular cărămiziu, în ton cu materialul de construcție. „Da’ parcămai aveați niște apartamente în Vitan”, insistă femeia. „Au fost,nu mai sunt”, nu se lasă omul cu fular.

Ca să-i împace, Oprescu încearcă o diversiune. „Ai venit și cuăsta micu’. Ce faci dom’ne?” îl „anvizajează” edilul pe băiat.Băgat în seamă pe nepusă masă, emoționat de interes, copilul scoateun țignal revoluționar, demn de un adevărat Domn Goe bucureștean.”Țipă la ăsta, că el nu-ți dă casă!” se retrage Oprescu, elegantdin diferend, și pleacă mai departe, căutând alt șervețel.

Edilul știe tot, de la sutană la rochia demireasă

De-al casei fiind, dom’ primar se cunoaște în Centru, cu toți.Cu preotul de la Sf. Anton, biserică frumoasă, refăcută, darneterminată la clopotniță, se îmbrățișează în pragul poarții.”Părinte, o facem. Îmi pare bine să vă văd. Vă pup”. Pe urmă chiarîl pupă, apoi pleacă mai departe. Din ușa magazinelor pentrumirese, proprietăresele îl salută zâmbind. „Ce faceți?” întreabăele. „Bine”, răspunde el, și pe urmă, aparte: „La astea nu maiintru. Am fost o dată să văd cum le merge și ele munceau să-mivândă o rochie de mireasă. Păi ce, eu am venit să cumpărrochii?!”.

În curtea Curții Domnești, pe care promite să o elibereze dedupă gratiile gardului, „ca ne-am săturat de atâta gratii” și ca săaibă și bucureșteanul pe unde trece la promenadă, Sorin Oprescureiterează promisiunea. „La vară e gata. Păi cine mă mai iartă pemine, dacă nu termin? Nimeni”, spune și de emoție scapă pe josultimul șervețel.

MEGA-LOVITURĂ pentru Universitatea Craiova. Fotbalistul care a rupt plasele în Italia, Elveţia şi Portugalia semnează...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Elevii, în mare pericol din cauza lămpilor UV folosite în şcoli! De ce trebuie interzise...
Vaccinare anti-Covid-19 în România: Liber la programări pentru imunizare cu serul Pfizer. Persoanele care se...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Cine e Liliya Turkeieva de la Românii au talent. E unică în lume, talentul ei...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide