Oprescu va face curățenie în Capitală cu patru firme de salubrizare și va da zăpada doar cu una: „sunt pe un drum drept și nu merg cu 0,3 km la oră, ci cu 0,5 km la oră”

Redactor:
Maria Manoliu
Oprescu va face curățenie în  Capitală cu patru firme de salubrizare și va da zăpada doar cu una: „sunt pe un drum drept și nu merg cu 0,3 km la oră, ci cu 0,5 km la oră”
În Capitală, din toamnă, curățenia va fi făcută doar de patru firme de salubrizare iar de deszăpezire se va ocupa una singură. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a afirmat, joi, că la capitolul salubrizare, Bucureștiul urmează să fie împărțit în patru zone, de la nord la sud și de la est la vest.

În Capitală, din toamnă, curățenia va fi făcută doar de patrufirme de salubrizare iar de deszăpezire se va ocupa una singură.Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a afirmat, joi, că lacapitolul salubrizare, Bucureștiul urmează să fie împărțit în patruzone, de la nord la sud și de la est la vest. Oprescu a explicat căse urmărește, astfel, ca salubrizarea orașului să nu mai fie făcutăpe fiecare sector în parte.

„Unii au spații verzi până la limită de care nu se ocupă, alțiiau construcții în linia de centură și nu fac față” și-a argumentatOprescu decizia. Edilul consideră că împărțirea Bucureștiului înpatru zone ar aduce o echitate în arealele de curățenie. Înseptembrie urmează să fie organizată licitația pentru firmele desalubrizare și tot atunci se va hotărî și firma care va asiguradezăpezirea. „Urmează să organizăm o licitație pentru operatorii desalubrizare în septembrie, după ce va fi emisă și hotărâreaGuvernului privind bugetul general consolidat care aduce bani laPrimăria Capitalei” a mai precizat Sorin Oprescu. În prezent,serviciile de salubrizare sunt asigurate în sectorul 1 de firmaRomprest, în sectorul 2 de firma Supercom, în sectorul 3 de Rosal,în sectorul 4 de Rebu și în sectorul 6 de firma Urban. În sectorul5, salubritatea se face cu ajutorul angajaților AdministrațieiDomeniului Public. Din acest an, licitația pentru serviciul desalubrizare se organizează de către Primăria Capitalei. În prezent,marea majoritate a contractelor firmelor de salubrizare, încheiatecu primăriile de sector, au expirat.

Aproape 80 de spații comerciale atribuite ilegal în CentrulIstoric

Oprescu susține că, în Centrul Istoric, aproximativ 80 de spațiicomerciale au fost atribuite doar pe baza unei fișe de calcul,chiriașii neavând contracte de închiriere. „Am început reanalizareamodului în care au fost atribuite spațiile în Centrul Istoric. Pânăacum am găsit 75-78 din cele 180 atribuite pe baza unor fișe decalcul, fără contracte de închiriere, unele chiar subânchiriate larândul lor” a spus primarul general al Capitalei. Explicația datăde Oprescu pentru modul în care au fost date spațiile comerciale afost următoarea:”acele spații s-au atribuit mai ușor cu fișe decalcul, însă nu este legal”

Oprescu obligat să-și concedieze 2.000 deangajați

Guvernul îl obligă pe Sorin Oprescu să concedieze 2.000 deangajați. „Reducerile vor fi de peste tot, în mod egal, pentru căsunt într-adevăr zone în care cifrele au fost umflate” a spusprimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Printredisponibilizați se vor afla și cei care „au ruginit în posturimoștenite” sau au venit „pentru a rezolva probleme personale”. Înurma restructurărilor aparatul municipalității se va reducede la6.800 la 4.800 de angajați. La sfârșitul lunii iunie, Executivul adecis disponibilizarea a aproximativ 60.000 de angajați dinsectorul public. Cei mai mulți, aproximativ 54.000 de angajațiprovin din administrația locală, iar restul din ministereleAdministrației, Muncii, Educației și Agriculturii.

Oprescu :”Sunt pe un drum drept și nu merg cu 0,3 km laoră, ci cu 0,5 km la oră”

Sorin Oprescu, la bilanțul a doi ani de mandat, a spus că este peun drum drept , pe care nu merge cu 0,3 kilometri la oră, ci cu 0,5kilometri la oră și va fi mulțumit dacă la finele mandatului vamerge cu viteza tramvaiului, adică 16 kilometrii la oră. Potrivitlui Oprescu, cei doi ani de mandat au fost cei în care Capitala „aavut și mai are multe probleme”, fiind încă instituții”anchilozate”, pline de birocrație „care nu lucreză în sprijinulcetățenilor, în respectul și serviciul lor” .

Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără operații estetice. Care este de fapt,...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide