• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Oprescu vrea să rezolve vineri chestiunea referendumului. Consilierii PDL vin doar dacă le permite programul

Oprescu vrea să rezolve vineri chestiunea referendumului. Consilierii PDL vin doar dacă le permite programul
Referendumul pentru Legea Capitalei rămâne mărul discordiei între primarul general Sorin Oprescu și consilierii municipali PDL.

Referendumul pentru Legea Capitalei rămâne mărul discordieiîntre primarul general Sorin Oprescu și consilierii municipali PDL.După ultima rundă de negocieri purtate cu liderii partidelorpolitice reprezentate în CGMB, Oprescu a anunțat că a convocatpentru vineri, la ora 15, o ședință de îndată. La rândul lor, însă,consilierii PDL – prin vocea președintelui de ședințe din CGMB,Călin Murg – au anunțat că data potrivită pentru ședința de îndatăar fi săptămâna viitoare, miercuri sau joi.

„Cu regret am constatat astăzi că reprezentanții PDL amânărezolvarea problemei, cerând să existe o hotărâre de birou politic.Nu avem ce să așteptăm”, a declarat Sorin Oprescu. El a maiprecizat că în urma discuțiilor purtate există un acord deprincipiu pentru amânarea referendumului pentru data de 26 iunie,pentru a nu fi perturbat procesul de învățământ. Potrivitprimarului general, tot în principiu, PDL-ul a fost de acord și cureducerea numărului de întrebări și reformularea lor cu claritate.Oprescu a admis că în timpul ședinței de îndată existăposibilitatea ca fiecare grup politic reprezentat în ConsiliulGeneral să-și prezinte propriile întrebări.

Conform primarului general, PDL-ul și-ar fi dat acordul pentrutrei întrebări. Acestea sunt: Sunteți de acord cu desființareaconsiliilor locale de sector? Sunteți de acord ca primarii desector să fie aleși de CGMB, în locul cetățenilor Capitalei?Sunteți de acord ca alegerea consilierilor generali să se facă prinvot uninominal?

După declarațiile primarului general, reprezentantul PDL CălinMurg a făcut publică poziția partidului său. Potrivit acestuia, odată mai potrivită pentru ședința de îndată ar fi săptămânaviitoare, pentru că legea spune că referendumul poate fi stabilitcu 20 de zile înainte, deci există timp suficient. Murg a motivatcă abia săptămâna viitoare, marți, vor încheia discuțiile cureprezentanții societății civile și că Legea Capitalei este unafoarte importantă, la care s-a muncit foarte mult și nu poate fifăcută „pe picior”.

Întrebat dacă vineri consilierii PDL se vor prezenta la ședințaconvocată de primarul general, Călin Murg a răspuns: „În funcție deprogramul acestora. Este foarte târziu”. El a adăugat ulterior căsăptămâna viitoare va fi asigurat cvorumul necesar.

Inchide