Orban, despre scrisoarea lui Timmermans: PSD-ALDE riscă să marginalizeze România

Redactor:
Diana Grigore
Orban, despre scrisoarea lui Timmermans: PSD-ALDE riscă să marginalizeze România
Ludovic Orban a declarat, referitor la scrisoarea lui Frans Timmermans în care a avertizat autoritățile române să nu intre în vigoare modificările la codurile penale, că PSD-ALDE riscă să marginalizeze România.

„Frans Timmermans este reprezentantul familiei socialiste europene care deține cea mai înaltă funcție la nivelul CE. Tocmai Timmermans, prim-vicepreședintele CE, arată unde a dus PSD România, trăgând un semnal de alarmă clar că în cazul în care PSD-ul lui Dragnea și PSD-ul lui Tăriceanu consitnuă agresiunea sistematică împotriva independenței justiției prin modificări ale Codului penal, Codului de procedură penală, ale legilor justiției, care să avantajeze infractorii, care să dezincrimineze fapte care constituie infracțiuni. Există riscul major pentru România să se activeze procedura prevăzută în articolul 7 din tratat, anume suspendarea dreptului de vot al României la nivelul Consiliului UE”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Liderul PNL a adăugat că deși nu este membru al PPE, ci socialist, Frans Timmermans transmite un mesaj clar românilor.

„PSD-ALDE riscă să marginalizeze România și chiar să pună sub semnul întrebării apartenența României la UE. Orice vot pentru candidații PSD-ALDE este un vot care va face rău României, pentru că la ora actuală atât PSD cât și ALDE sunt partide marginalizate, care nu sunt acceptate la nivel european. Chiar în timpul campaniei, deși Frans Timmermans este socialist, nu este membru al PPE, se dă un semnal clar către fiecare cetățean român, că dacă își dorește ca România să aibă de câștigat, PSD nu trebuie să primească niciun vot”, a conchis Orban.

Reacția liderului liberalilor vine după ce purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Margaritis Schinas a confirmat luni scrisoarea trimisă de prim-vicepreședintele Frans Timmermans liderilor din România și a declarat că oficialii europeni nu vor ezita să lanseze rapid proceduri privind încălcarea dreptului comunitar, acolo unde este necesar.

Frans Timmermans precizează, în scrisoarea transmisă autorităților române, că reprezentanții Comisiei Europene au fost nevoiți să revină în ultimele luni, la intervale frecvente, la chestiunea evoluțiilor privind statul de drept în România.

 

Inchide