ORDONANȚA MILITARĂ. La ce distanță maximă de casă poate fi magazinul de la care ne aprovizionăm?

Redactor:
Gandul
ORDONANȚA MILITARĂ. La ce distanță maximă de casă poate fi magazinul de la care ne aprovizionăm?

Poliția Română a trebuit să răspundă la o întrebare simplă, în condițiile în care românii ies la cumpărături doar cu declarație pe proprie răspundere, din cauza epidemiei de coronavirus. La ce distanță maximă de casă poate fi situat magazinu de la care ne aprovizionăm?

Ordonanţa militară nr. 3: „Cetăţenii se pot deplasa pentru cumpărături de primă necesitate la unități comerciale din zona de domiciliu.”

Întrebarea pusă de Libertatea.ro: La ce distanţă maximă de domiciliu poate fi amplasată această unitate comercială? Putem merge la cumpărături, de pildă, din cartierul Berceni într-un hipermarket din Militari?

Răspunsul Poliţiei Române: Prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 nu menționează o distanță cuantificabilă, însă recomandarea pentru cetățeni este să se deplaseze la cele mai apropiate magazine unde sunt comercializate produsele care le sunt necesare. În referire strictă la exemplul dumneavoastră, un cetățean care locuiește în cartierul Berceni nu poate merge la cumpărături pentru produse de strictă necesitate în cartierul Militari, întrucât în zona de domiciliu există mai multe hipermarketuri similare cu cele din cartierul Militari.

Inchide