Pachetele cu DROGURI găsite în Constanța, motiv de GLUMĂ: Plajele Eforie se vor numi EUFORIE

Redactor:
Cătălin Legănel
Pachetele cu DROGURI găsite în Constanța, motiv de GLUMĂ: Plajele Eforie se vor numi EUFORIE
Constănțenii fac glume, pe Facebook, pe seama faptului că, de două zile, sute de pachete de cocaină au fost găsite pe plajele litoralului, oamenii invitându-se la „cules", sau bucurându-se că „în sfârșit, avem cu ce promova turismul românesc". „Plajele Eforie se vor numi Euforie",scriu constănțenii.

Populația a fost alertată, sâmbătă, după ce sute de pachete ce conțineau droguri cu concentrație mare au fost aduse de valuri la mal, oamenii fiind sfătuiți, în caz că găsesc astfel de pachete, să nu le deschidă și să le predea la poliție.

„Avertizăm cetățenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viața!”, au transmis polițiștii.

În scurt timp, pe Facebook au apărut foarte multe mesaje, oamenii glumind pe seama acestei situații. „Abia aștept anunțul care va suna așa: >”, „După treaba asta, plajele Eforie se vor numi Euforie”, „Cam în ce zona? Întreb pentru un prieten, să nu meargă pe acolo”, spun mesajele.

Alte mesaje îi îndeamnă pe oameni să meargă pe plaje pentru „curățenie”: „Toată lumea bună de pe Centrul Vechi va fi weekendul asta la mare, într-o acțiune voluntară de curățare a plajelor înaintea începerii sezonului estival!”, „Asta da reclamă adusă litoralului românesc”. „Să vezi curățenie pe plaja acum… Ăștia care găsim pungi și mizerie, sunam tot la 112, sau le vindem noi pe piața neagră?”.

Alte comentarii fac referire la sezonul estival și la faptul că acesta va fi „deschis mai devreme”, la diverse evenimente, dar și că acum litoral are parte de „promovare”: „Anul ăsta, sezonul estival începe mult mai devreme”, „În sfârșit, avem cu ce promova turismul românesc”, „Uraaa, promovați turismul cu ocazia asta. Or să dea buzna străinii pe litoral la noi. Or să crape de ciudă turcii cu ale lor complexuri de 5 stele”.

La ora transmiterii acestei știri, pe litoralul Mării Negre este în derulare o amplă operațiune într-un dosar de trafic de droguri, derulată de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi, sub coordonarea DIICOT. Apele de coastă sunt supravegheate din elicopter în căutarea drogurilor, după ce coletele au fost găsite, începând de vineri, pe diferite plaje, de la Năvodari până spre Mangalia.

 

Inchide