PACIENȚI încurajați să întrețină relații SEXUALE, de o angajată care FILMEAZĂ momentul. Anchetă la secția de PSIHIATRIE de la un spital din Gorj

Redactor:
Loredana Ficiu
Pacienți ai Secției de Psihiatrie a Spitalului din Târgu Jiu, încurajați să întrețină relații sexuale. Vezi imaginile filmate de o angajată a spitalului, care se amuză cu bolnavii psihic

Fosta șefă a Secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Gabriela Pătrășcoiu, care a fost destituită în urma acestui incident, susține că filmulețul ar fi fost făcut chiar de fiica managerului spitalului, care este registrator medical al secției, în perioada în care aceasta era în concediu de odihnă.

În imagini se observă o tânără îmbrăcată doar în lenjerie intimă, internată la Psihiatrie, care se sărută cu un bărbat prin grilajul metalic ce desparte femeile de bărbații internați în secție. În acest timp, un alt bărbat încearcă să o dezbrace de tot și o pipăie, iar o femeie, angajată a spitalului, care filmează toată scena, se amuză și pare că încurajează ceea ce se întâmplă.

La un moment dat, în imagini apare o femeie în vârstă, care pare că se simte rău și cere o pastilă, răspunsul celei care filmează fiind: „Vrei bătaie? Hai că îți dăm. Vin eu”.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au declarat, vineri, corespondentul Mediafax, că fac cercetări, după apariția înregistrării video, în care tânăra aproape dezbrăcată, internată la Secția de Psihiatrie, a fost surprinsă sărutându-se cu un pacient, în timp ce este atinsă în zonele intime de un alt bărbat.

„Se fac cercetări pentru a se stabili dacă fapta face obiectul vreunei infracțiuni”, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a explicat că filmulețul ar fi fost făcut anul trecut și l-a catalogat drept un „incident administrativ„.

„Este vorba despre un incident administrativ intern, care s-a întâmplat în cadrul unei secții. S-a întâmplat în noiembrie, anul trecut. Noi, comitetul director, am aflat despre acest incident, dar nu este singular, mai apar într-o unitate de mărimea spitalului nostru și la numărul de personal care este, apar frecvente incidente, iar noi trebuie să intervenim și să rezolvăm să nu se mai întâmple. Am fost acolo, i-am convocat pe toți la o ședință, le-am spus că nu este normal ce se întâmplă, am luat toate măsurile administrative, pentru că acolo este vorba despre persoane cu handicap psihic și respectivii pacienți sunt undeva izolați de ceialți printr-un grilaj. Între grilajul acesta s-a permis ce am văzut și noi, apare o fată cu un băiat. Am pus un alt grilaj ca să nu mai fie acest contact, am luat și alte măsuri administrative”, a declarat Gigel Capotă.

 

Inchide