PACIENTUL ZERO cu coronavirus din China, scos la lumină. Document secret: cum a luat boala de la un liliac

Redactor:
Gândul
PACIENTUL ZERO cu coronavirus din China, scos la lumină. Document secret: cum a luat boala de la un liliac

S-a aflat cine a fost PRIMUL PACIENT cu coronavirus din China. 

Au apărut noi date legate de prima victimă a coronavirusului din China. Este vorba despre un bărbat de 55 de ani care se pare că a contractat virusul de la un liliac, acesta fiind primul caz confirmat, pe 17 noiembrie 2019.

În documentul guvernului chinez se mai arată că, începând cu acea dată, unul sau cinci cazuri noi au fost raportate în fiecare zi. Până la 15 decembrie, numărul total de infecții se situa la 27, prima creștere zilnică cu două cifre a fost raportată pe 17 decembrie, potrivit Mirror.co.uk.

Un virusolog din  Wuhan captura lilieci, alimentand  teoria conspirației, potrivit căreia boala a fost creată de om și a fost scursă dintr-un laborator. Filmul de șapte minute prezintă un cercetător al centrului, Tian Junhua, care a vizitat zeci de peșteri din provincia Hubei pentru a surprinde mamiferele zburătoare și a lua probe, transmite The Sun.

O emisiune difuzată, cu cinci ani în urmă, de postul italian de televiziune Rai 3, trăgea, încă de atunci, un semnal de alarmă cu privire la faptul că oamenii de știință chinezi ar fi dezvoltat în laborator virus pulmonar extrem de periculos pentru oameni, după ce ar fi modificat un microb care provoca pneumonie la șoareci.

Materialul difuzat de televiziunea italiană, vorbea, la data de 16 noiembrie 2015, despre fapul că oamenii de știință chinezi au făcut un experiment și au produs, în condiții de laborator, un virus extrem de periculos, după ce au „îmbunătățit” virsul SARS cu o proteină recoltată de la șoareci și de la lilieci.

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide