Parchetul a ridicat sechestrul de pe unele cantități de petrol Lukoil, dar a pus sechestru pe altele

Redactor:
Carol Dan
Parchetul a ridicat sechestrul de pe unele cantități de petrol Lukoil, dar a pus sechestru pe altele
Parchetul Curții de Apel Ploiești a ridicat sechestrul de pe 17.618 tone de țiței ale Petrotel Lukoil aflate în spațiile de depozitare ale Oil Terminal Constanța, dar a pus sechestru pe alte 23.817 tone țiței ale companiei ruse, în valoare de 16 milioane dolari, aflate tot la Oil Terminal.

Decizia Parchetului a fost comunicată Oil Terminal marți, 7 octombrie, potrivit unui comunicat al companiei de stat transmis Bursei de Valori București.

Parchetul Curții de Apel Ploiești a făcut săptămâna trecută percheziții la sediile Petrotel Lukoil Ploiești, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenția Lukom-A-România și TP LOG Services, toate din Ploiești.

Parchetul a decis punerea sub sechestru asigurător a produselor rafinăriei Petrotel Lukoil aflate în depozitele și conductele Oil Terminal, până la concurența sumei de 1,039 miliarde lei.

Directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Luni, premierul Victor Ponta spunea că procurorul este suveran și independent în cercetarea cazului Lukoil, însă Guvernul speră într-o soluție legală care să permită sancționarea prsoanelor vinovate și recuperarea prejudiciului, dar și continuarea normală a activității și plata salariilor către angajați.

Sindicatul și directorul general ai Petrotel-Lukoil i-au solicitat premierului Victor Ponta sprijin pentru continuarea activității și deblocarea conturilor companiei, spunând că astfel pot fi plătite salariile angajaților, pot fi achiziționate materiale și pot fi plătiți furnizorii.

Marți, Petrotel Lukoil a anunțat că sechestrul pe conturile bancare și stocurile comerciale de produse a fost ridicat, iar rafinăria va începe procedurile de pregătire pentru pornirea normală a instalațiilor tehnologice.

Petrotel face parte din grupul rus Lukoil.

Inchide