Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Părinții bebelușului în stare critică: Este un copil foarte dorit, fetița noastră nu a aflat încă

Părinții bebelușului în stare critică: Este un copil foarte dorit, fetița noastră nu a aflat încă
O altă familie a povestit drama prin care trece după ce nou-născutul a suferit grave arsuri în incendiul de la Maternitatea Giulești, părinții spunând, joi, că bebelușul, aflat în prezent în starea cea mai critică, este un copil foarte dorit și că fetița pe care o mai au nu a aflat încă de tragedie

O altă familie a povestit drama prin care trece după cenou-născutul a suferit grave arsuri în incendiul de la MaternitateaGiulești, părinții spunând, joi, că bebelușul, aflat în prezent înstarea cea mai critică, este un copil foarte dorit și că fetița pecare o mai au nu a aflat încă de tragedie.

Familia Bostan a venit, joi, la Spitalul Grigore Alexnadrescu,unde este internat în stare gravă bebelușul, un băiețel botezatConstantin.

Tatăl a declarat jurnaliștilor că medicii sunt rezervați cuprivire la starea micuțului, aflat în prezent în situația cea maigravă. De asemenea, medicii le-au comunicat părinților cănou-născutul a avut nevoie de oxigen în noaptea de miercuri sprejoi.

Copilul are arsuri pe 60 – 70% din suprafața corpului, fiindu-iafectate mâinile, picioarele și o ureche.

„Suntem marcați pe viață de tragedia asta. Nu am dormit decâteva nopți. A fost un copil foarte dorit. Mai avem o fetiță deșapte ani care nu știe încă de tragedie”, a spus tatăl, citat deMediafax.

Mama, Georgiana Bostan, a declarat că ea și soțul ei au primitconsiliere din partea psihologilor de la Spitalul GrigoreAlexandrescu.

Părinții au spus că nu acuză încă pe nimeni, dar au susținut căvor să dea în judecată Maternitatea Giulești.

Ei au adăugat că nimeni nu le-a dat detalii despre cauzeleincendiului sau despre vreo despăgubire, despre care au spus că”oricum nu are nicio valoare”.

Părinții bebelușilor arși în incendiu, care sunt în prezentinternați la Spitalul Grigore Alexndrescu, sunt lăsați să vină învizită să vină oricând, nu neapărat între anumite ore, au mai spusei.

Joi, la Spitalul Grigore Alexandrescu au venit câteva persoane,care au aprins lumânări și au pus flori și jucării pe gardulunității sanitare.

În urmă cu o zi, Georgiana Bostan (29 de ani) a declarat că, înmomentul în care s-a produs explozia urmată de incendiu de laMaternitatea Giulești, era pe holul de la etajul doi al unitățiisanitare și că a văzut fum ieșind din spatele ușilor de la Secțiade Terapie Intensivă. Ea a mai spus că asistenta șefă a secției erași ea pe hol.

Femeia a povestit că, după ce a văzut fumul care ieșea dincamera în care erau bebelușii, a început să strige după ajutor,moment în care toată lumea de pe acel etaj a început să se agite,unii încercând să forțeze ușile de la încăpere.

Georgiana Bostan a mai spus că era o situație disperată și nu aputut să facă nimic, precizând că în scurt timp au ajuns șipompierii, care au început să scoată copiii din camera unde s-aprodus incendiul.

Cinci bebeluși au murit și alți șase sunt răniți grav în urmaincendiului care a avut loc luni, la Maternitatea Giulești dinCapitală.

Starea unuia dintre cei șase bebeluși s-a agravat în ultimele 24de ore, prognosticul este sever, iar ceilalți cinci copii au ostare generală satisfăcătoare, în cazul lor neintervenindmodificări, a declarat, joi dimineață, purtătorul de cuvânt alSpitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.

×
Inchide