Parlamentarii PDL către premierul Boc: „Noi am dat poporului circ, dvs. dați-i sânge”

Parlamentarii PDL către premierul Boc: „Noi am dat poporului circ, dvs. dați-i sânge
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 23/04/2012, 22:34

Informația a fost rapid dezmințită, iar Boc le-a spussenatorilor și deputaților că nu a primit nicio demisie de laniciun membru al Guvernului.

Cine cade: tripleta BVB sau plevușca?

Lipsa unor informații credibile despre remaniere alimenteazăspeculațiile și produce confuzii în interiorul partidului deguvernământ. Ieri, apropiații lui Traian Băsescu dădeau ca certfaptul că din tripleta BVB va rămâne probabil doar Vasile Blaga,urmând ca Adriean Videanu și Radu Berceanu să fie înlocuiți.

Tot cei trei „grei” erau suspectați că ar sta la origineazvonurilor privind remanierea unor miniștri fără greutate politică,cum sunt Funeriu, Mihail Șeitan (Muncă), Mihai Dumitru(Agricultură) sau Sebastian Vlădescu (Finanțe). „Știu că se apropiesecurea de gâtul lor și de aia aruncă informațiile astea, ca săcreeze confuzie”, spunea un apropiat al președintelui, dândasigurări că Funeriu și Dumitru se bucură de sprijinul luiBăsescu.

De cealaltă parte, oamenii lui Blaga, Videanu și Berceanu susțincă, dacă remanierea se va face, nu îi va viza pe niciunul dintrecei trei. Ca de fiecare dată în problemele sensibile, se așteaptămișcarea lui Traian Băsescu și semnalul pe care îl va da duminică,la Snagov.

Anunțați că duminică vor fi convocați într-o întâlnire cu TraianBăsescu, pedeliștii i-au transmis lui Boc că orice amânare va fitaxată. „Degeaba ne întâlnim la Snagov, dacă nu veniți cu măsuriconcrete. Nu are rost să mai facem terapie în grup”, i-a spuspremierului vicepreședintele PDL Ioan Oltean, în cadrul întâlniriipe care primul ministru împreună cu miniștrii Vasile Blaga și RaduBerceanu au avut-o, miercuri, cu grupul deputaților PDL.

Practic, mult-așteptata remaniere a Executivului, ce ar puteaveni odată cu tăierea posturilor de secretari de stat, ar urma săfie pusă la punct până la finalul acestei săptămâni, partidulașteptând unda verde de la Cotroceni, în cadrul întâlnirii deduminică. Surse parlamentare au precizat pentru Gândul căpremierul a dat asigurări că evaluarea ministerelor va fiprezentată chiar în cursul acestei săptămâni, iar concluziile vorfi înaintate grupurilor de la Senat și Camera Deputaților.

Aceasta, în condițiile în care nici parlamentarii puterii nu aucerut, nominal, nicio demisie, aducând doar critici generale,precum cheltuirea ineficientă a fondurilor și problema clienteleipolitice.

Cum a pornit zvonul demisiilor din Guvern

Deși, ieri, deputații PDL s-au arătat îngăduitori, marți seara,imediat după votul moțiunii, cererile au fost radicale. „Poporulvrea circ și sânge. Noi le-am dat circ în seara asta (la moțiuneade cenzură – n.red.), dumneavoastră le dați sânge?”, l-a întrebatsenatorul Mihail Hărdău pe Emil Boc. „Da”, i-a răspuns secpremierul, bâiguind ceva de genul că remanierea va fi făcută încurând.

Cum Hărdău a fost ministru al Educației, unii dintreparlamentari au presupus că dialogul cu Boc a fost încă un semn căDaniel Funeriu, ac­tualul titular de la Învățământ, va fi schimbat.Așa au pornit miercuri dimineața zvonul privind demisia a treiminiștri, printre care și Funeriu, în ședința de Guvern.

Citește mai departe în pagina următoare

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
DOLIU NAȚIONAL în România! A murit marea doamnă a muzicii lăutărești
Vestea tragică a dimineții. Lumea modei, devastată de durere. A murit fulgerător
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...