Partidul Democrat din Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc, invită partidele politice la dialog

Redactor:
Andrei Vacaru
Partidul Democrat din Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc, invită partidele politice la dialog
Partidul Democrat din Moldova (PDM) cheamă partidele parlamentare la dialog pentru deblocarea crizei politice profunde cu care se confruntă Republica Moldova, a declarat vicepreședintele formațiunii, Andrian Candu, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul PDM.

Decizia vine după ce mai multe organizații internaționale, printre care UE, NATO și OSCE au făcut apel la forțele politice implicate în această criză să poarte discuții și să respecte statul de drept.

„Luând în considerare prevederile legale ale Constituției și recentele decizii ale Curții Constituționale, la ora actuală suntem într-un blocaj juridic. Acest blocaj este periculos, deoarece poate avea efecte negative asupra instituțiilor statului, care activează în baza legii. Am analizat zilele acestea și experiența altor state. Suntem lipsiți de soluții juridice, deoarece deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii, nu pot fi revizuite sau anulate. Pentru a nu ne aprofunda și mai mult în acest blocaj, politicul trebuie să găsească soluții politice, așa cum ne-au recomandat inclusiv toți partenerii internaționali”, a declarat Andrian Candu.

Potrivit aceluiași comunicat, PDM a lansat o invitație la discuții partidelor politice parlamentare – PSRM și blocul ACUM. În acest sens, PDM a creat o echipă de negociatori, condusă de vicepreședintele Vlad Cebotari.

Totodată, Candu i-a îndemnat pe politicienii moldoveni să se abțină de la escaladarea tensiunilor și promovarea speculațiilor.

Inchide