Pasageră în avionul care l-a adus pe Mazăre: Am fost mutată la Business Class pentru siguranță. A stat pe scaun, flancat de doi bărbați. Avea o privire împietrită

Redactor:
Alina Mihai
O pasageră din cursa de linie a Tarom, cu care Radu Mazăre a fost adus în țară după escala la Paris, a povestit, pentru Mediafax, cum a fost călătoria cu fostul edil al Constanței.

Întâmplarea a făcut ca, în avion, locul tinerei să fie chiar în fața celui aflat în custodia poliției, pe penultimul rând de scaune.

„După ce am urcat în aeronavă și m-am așezat pe locul meu, am constatat că în spatele meu se afla Radu Mazăre, flancat de doi bărbați cu staturi impresionabile. La scurt timp, pentrui siguranță, am fost invitată la Business Class”, a povestit românca care aflase de la o prietenă că în avionul cu care va călători se afla și fostul primar.

De altfel, toate persoanele care stăteau pe scaunele din fața reținutului, au fost mutate în altă parte. 

„Avea o fata împietrită, era foarte trist, se uita fix intr-un punct ca sa evite contactul vizual cu cei care se uitau la el insistent. Era deja în avion când au urcat ceilalți pasageri. A stat pe scaun, flancat de doi bărbați cu statură de rugbyști și din câte mi-am dat seama nu avea cătușele puse…Apoi la sosirea în România, pe aeroportul Otopeni, l-au coborât ultimul”, a menționat tânăra. 

Avionul cu care a fost readus în țară fostul primar al Constanței a ajuns la București în jurul orei 20.30. Fostul edil a fost adus cu un avion de linie Tarom, aeronava având escală la Paris.

La sosire, acesta nu a fost însă scos în aeroport pe circuitul normal al pasagerilor. 

Potrivit procedurilor, după ce a fost adus în țară, fostul primar a fost încarcerat și apoi plasat în perioada de carantină de 21 zile.

După ce, pe 14 mai, autoritățile din Madagascar au admis cererea de extrădare înaintată de Ministerul Justiției din România în ceea ce-l privește pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, Poliția Română a început procedurile pentru aducerea acestuia în țară și a trimis o escortă, formată din polițiști români, pentru a-l prelua pe fostul edil și a-l aduce pe teritoriul României, ca să-și ispășească pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare.

Radu Mazăre a fost plecat în Madagascar mai bine de un an, iar acolo a făcut demersuri, potrivit avocaților săi, pentru a obține azil.

Fostul primar al Constanței a fost dat în urmărire internațională după ce, pe 8 februarie 2019, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat definitiv la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Imediat, autoritățile române, prin Interpol, au emis un mandat de căutare a acestuia, iar pe 8 mai, Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar, el aflându-se cu iubita sa. Ulterior, el a fost arestat pentru 6 zile.

Pe 13 mai, ministrul interimar al Justiției anunța că a fost predat autorităților din Madagascar dosarul pentru extrădarea fostului primar al municipiului Constanța, iar, cinci zile mai târziu, tot Ana Birchall transmitea că autoritățile din Madagascar au aprobat extrădarea fostului edil și că, astfel, demersurile care țineau de Ministerul Justiției român fuseseră încheiate.

Inchide