• Publicat:
Știri

Patronul firmei de deratizare care a intervenit la blocurile evacuate din Timișoara a fost arestat

Patronul firmei de deratizare care a intervenit la blocurile evacuate din Timișoara a fost arestat
Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri de locuințe evacuate în Timișoara a fost arestat pentru 30 de zile.

Patronul arestat marți seara pentru 30 de zile este acuzat de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Un copil de 3 ani, un bebeluș de 9 zile și mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecție. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăți care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia – GASTOXIN”, ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanță foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societății a fost reținut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Călin Stăiculescu, avocatul acestuia, a declarat, pentru MEDIAFAX, că patronul firmei de deratizare din Timișoara a cumpărat substanțele folosite de la „o cunoștință”, fără documente.

Ministerul Sănătății a constituit o Comisie de analiză după cazul de la Timișoara, fiind luată decizia de verificare a activității DSP privind societățile de deratizare. Ministrul Victor Costache a cerut modificarea legislației ca direcțiile de sănătate publică să certifice utilizarea biocidelor.

 

Inchide